matuty
28.09.2015, 20:56:58
Witam chciałbym żebyście mi pomgli, chcialbym aby punkty ,które gracz dodaje w grze były dodawane bez przeladowania strony (co dzieje się do tej pory) z gory dzięki za pomoc
Skrypt dodaj_punkty.php
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
require_once('config.php');
db_connect();
$id = $_SESSION['id'];
if(isset($_SESSION['login'])){
$punkty = $_SESSION['punkty'];
if($punkty == 0){
echo "brak punktow do rozdania";
}else{
if(isset($_POST['sila'])){
$dodaj_sile = mysql_query("UPDATE `users` SET `sila`=`sila` + 1 WHERE `user_id` = '$id');
}elseif(isset($_POST['obrona'])){
$dodaj_obrone = mysql_query("UPDATE `users` SET `obrona`=`obrona` + 1 WHERE `user_id` = '$id'");
}
}
}else{
$_SESSION['brak'] = TRUE;
header('location:login.php');
}
?>
<form method="POST" action="">
dodaj siłe: <input type="submit" value="+" name="sila" /></br>
dodaj obrone: <input type="submit" value="+" name="obrona" />
</form>
a ja bym chciał, żeby facebook ożył, próbowałeś już coś? AJAX znasz?
matuty
28.09.2015, 21:22:49
Nie przysyłaj mi takich gupawych tekstów że byś chciał zeby facebook ożył bo brzmi to jakbym chciał gwiazdkę z nieba a taki skrypt. To pewnie nic trudnego do zrobienia.a co do ajaxa to jestem w trakcie kursów i nic narazie nie zrobię z tym a skrypt by się już przydal
ShaggyAG
28.09.2015, 21:28:24
Jak nic trudnego to zrób sam.
matuty
28.09.2015, 21:34:52
Najpierw przeczytaj moja odpowiedź "pewenie nic trudnego","jestem w trakcie kursów i nic z tym nie zrobie" jeżeli. Nie chcesz pomoc to idź stądi nie zasmiecaj bazy swoimi postami.oczekuje prostej i skonkretyzowanej odpowiedzi jeżeli nie potrafisz jej udzielić to się nie udzielaj
kiedy wy się w końcu nauczycie, my tu pomagamy, nie odwalamy za was robotę, przychodzisz dajesz swój kod i wspólnie próbujemy naprawić co nie działa, albo pisze sie w dziale zlece i wtedy ktoś robi to za konkretną cene za Ciebie. A na razie nie dałeś wgl kodu w ajax to w czym mam Ci pomóc?
Rysh
28.09.2015, 21:47:23
Po kliknięciu w link, wysyłasz żądanie do strony x.php która wykonuje zadanie i zwraca odpowiedni komunikat, który Ty wyświetlasz na swojej stronie.
matuty
28.09.2015, 21:48:08
Dobra masz rację. Za to. Już cię nie lubię ^^ poducze się .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.