Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Porcjowanie wyników zapytania z wyniku $tablica
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lisartur
Witam
Wiem że na temat porcjowania było i jest sporo ale ja chcę zrobić nie typowe porcjowanie
Mam zapytanie do bazy i po jego wykonaniu wrzucam wszystkie wyniki do zmiennej $tablicy.
Jak wykonać porcjowanie ale tylko i wyłącznie wyniku tabeli bo wynik w tabeli jest dość złożonym zapytaniem.
Nie da się dokonać zwykłego zapytania do tabeli gdzie chcielibyśmy wyświetlić po kolei dane z tabeli w bazie.
Czy da się coś takiego zrobić
czyli
1. wykonanie tylko raz zapytania do bazy
2. wrzucenie wyniku do zmiennej $tablica
3. dokonanie paginacji zmiennej $tablica
Być morze macie jakiś inny sposób samogo wyświetlenia tej zmiennej $tablica w jakiś zakłądach kolumnach itp wiec prosże o Wasze porady
Nie potrzebuję napisania całego kodu smile.gif ale samej koncepcji jak to zrobić
Pozdrawiam
com
pytasz o limit z mysql?
lisartur
Nie nie chodzi mi o limit
1. Mam wykonane zapytanie z bazy i wynik wrzucony do tabeli
2. wynikiem jest talica z 1000 id imię nazwisko
3. nie chcę wykonywać za każdym razem zapytania do bazy i pobierać kolejną ilość rekordów tylko zrobić podział wyświetlania wyniku tych 1000 rekordów z wyniku którym jest zmienna tablica
4. Jak podzielić wynik 1000 rekordów do wyświetlania
com
pobieranie 1000 wierszy żeby wyświetlić 10 nie jest dobrym pomysłem smile.gif

no robisz pętle z warunkiem modulo wink.gif
lisartur
Pobieram 1000 żeby na nich tylko i wyłacznie robić operacje i nanich wykonać paginację a nie robić za każdym razem zapytanie do bazy
Tak jak już pisałem że zapytanie jest bardzo złożone i skomplikowane i nie da się wyświetlać np po 10 na stronie wywołująć za każdym razem zapytanie do bazy
dlatego chcę zrobić raz zapytanie do bazy otrzymać wynik np 1120 rekordów bo tyle da mi wynik zapytania zapisuję wyniki do zmiennej $tablica
i zmienną $tablica przerbić tak azby właśnie działa mi na niej paginacja
bo wyświetlenie 1120 rekordów jedno pod drugi to sporo strony zajmie
Pozdrawiam
com
pseudokod:

pętla po elementach z warunkiem $i = $page * 10; $i<$page * 10 + 10; $i++
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.