Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny]Laravel 5.1 - link do zasobu bez domeny
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
wujek2009
Hej,

Czy jest jakaś możliwość aby funkcja "asset" lub "public_path" nie zwracała stringu wraz z domeną?
Pyton_000
Nie używać asset...

wujek2009
Tylko jak powiedzmy przeniosę kiedyś stronę do katalogu i adres będzie: domena/<katalog/ to nie chciałbym później biegać po aplikacji i zmieniać "/" na "/katalog/". Jak nie ma takiej możliwości to rozszerzę sobie klasę URL.
Pyton_000
public_path zwraca full_path
asset adres domenowy

Powiedz lepiej do czego chcesz tego używać.
wujek2009
Mam tabelę, która przechowuje pliki wrzucone na serwer. Powiedzmy mamy wpis, który odpowiada za ikonkę dla danego artykułu. Więc chciałbym zwrócić ścieżkę do tego pliku.
W bazie trzymam string: upload/icon/plik.jpg a chciałbym aby powstał string: /upload/icon/plik.jpg.

Czyli po prostu dodaje prefix na początku w zależności od miejsca położenia aplikacji (czy jest to w roocie czy może się tak zdarzyć, że aplikacja jest w podkatalogu i wtedy pełny adres byłby: /aplikacja/upload/icon/plik.jpg

pulic_path - zwraca mi pełną ścieżkę (np. d:/xampp/htdocs/(...)) - więc na linuxie pewnie zwróci mi coś w stylu: /var/www/htdocs/(...)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.