Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie o "wget"
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lled3
Mam taki problem, jak pobrać na serwer liniuxowy plik, do któego odnoścnik wygląda tak: domena.pl/pobieranie.php?id=34

Kod
wget domena.pl/pobieranie.php?id=34

pobiera plik, ale nie ten docelowy, tylko jakiś HTML. Przez normalną przeglądarkę pobiera się właściwy plik.

Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemu ? Dodanie do wget parametru -u i przedstawienie się jako przelądarka nie rozwiązuje problemu.
memory
nie mam pojęcia jestem pytonem :]
PrinceOfPersia
za mało informacji. może strony wysyłaja przekierowanie w nagłówku, którego wget nie łapie (ale nie wiem, tak sobie prorokuję), a może po załadowaniu strony przekierowanie następuje za pomocą w JavaScriptu albo wprost w HTMLu jest zapisane (w tagu <meta> bodajże można takie rzeczy robić), a może zupełnie coś innego następuje... nie mam pojęcia haha.gif

Co jest w tym HTMLu, który zwraca wget?
Pyton_000
Cytat(memory @ 1.11.2015, 20:14:33 ) *
nie mam pojęcia jestem pytonem :]

Ty mnie do tego nie mieszaj tongue.gif
by_ikar
Wszystko co da się pobrać przeglądarką, da się też pobrać wget/curl to nie są jakieś narzędzia do obsługi zupełnie innych protokołów.
lled3
Tak wygląda plik pobierany przez wget:

http://wklej.org/id/1831239/

Przeglądarka pobiera poprawny plik *.zip
kapslokk
  1.  
  2. Błąd pobierania pliku
  3.  
  4. ...
  5.  
  6. <div style='text-align:center'>Plik nie może zostać pobrany.</div>

Może trzeba się zalogować czy coś, żeby pobrać?
lled3
Kurczę biggrin.gif Trzeba. Przeglądarka zapamiętała sesję i o tym zapomniałem smile.gif

Tylko teraz jak skorzystać z opcji logowania mając do dyspozycji jedynie oknsole sad.gif ?
lled3
Dzięki ! Działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.