Witam All po dłuzszej przerwie

Pozwolicie na pare uwag osoby, ktora w ostatnim czasie skutecznie konkurowala z K2 na rynku w zakresie PM, a co za tym idzie wiem jak wyglada praca w tego typu firmach, najwiekszych graczach na rodzimym rynku w tym segmencie

Bez studiow teraz to juz ciezko cos osiagnac. I jako osoba, ktora pare lat temu zrobila magistra na wlasciwym kierunku powinienem oczekiwac, iz beda mial wieksze szanse na rynku bo ma mgr przed nazwiskiem. Nie ma co liczyc, iz ktos bedzie szukal samoukow. Teraz nawet jak chcesz bawic sie w grafe dla takich firm jako freelancer to powoli zaczynaja pytac o wyksztalcenie wyzsze plastyczne. Oczywiscie samo wyszktalcenie nie gwarantuje sukcesu niemniej po to sa studia aby aby nabyc podstawy, ktore w pracy zawodowej sa poszerzane.
Inny aspekt sprawy, firmy pokroju K2 robia coraz to wieksze projekty a co za tym idzie aby sprzedac jakas usluge za "pare wiekszych stowek" musi pochwalic sie przed zleceniodawca wykszltalcona i certyfikowana kadra, a taka kadra to osoby z minimum magistrem, certyfikatem np Prince jesli chodzi o PM'a. NIe wystarczy teraz powiedziec, ze cos sie zrobi, nalezy pokazac, ze ma sie odpowiednia kadre do tego typu zadan. Takie firmy nie robia jakis malych projekcikow a duze rozne rozwiazania i nie ma tu miejsca na improwizacje.
Reasumujac, rekrutacja w k2 to dobra szansa dla mlodych na prace w duzej firmie, przy projektach najwiekszych korporacyjnych firm, niemniej aby sie tam dostac to dobrze jest miec studia wyzsze (ew. w trakcie)

Osobiscie polecam tam prace, chodz emocjonalnie zwiazany jestem jeszcze z bylym pracodawca, glownym konkurentem K2 ale wiem, ze praca w kazdej duzej firmie moze byc trampolina w zyciu zawodowym

pzdr all