Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Przewijanie strony co element
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
ChaYim
Witam.
Szukam szukam i znaleźć nie mogę sad.gif

Chodzi mi o to że mam kilka divów które dostosowują się do wysokości okna przeglądarki.
Na górze strony mam menu z position: fixed. Każda pozycja w menu powoduje przewinięcie do danego diva. Jednak kiedy zastosuję do przewinięcia koło myszy lub strzałki chciałbym aby strona przewinęła się do kolejnego diva tak by nie myło można oglądać granic tych divów.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam wink.gif
viking
A ze swojej strony szczerze to odradzam. Jedno z najbardziej wk... "udogodnień". Po to sobie ustawiam w przeglądarce takie rzeczy jak offset scrolla żeby mieć pewność że przewija się jak lubię.
ChaYim
Dzięki za szybką odpoiwedź smile.gif

Mnie też to wkurza czasem na stronach.
Jednak na swojej chcę to wykorzystać bo nie chcę by użytkownik przewiją ją w nieskończoność z powodu dużej ilości wysokich divów, a ustawienie skoku scrolla nie wchodzi w grę bo wtedy strona będzie się przewijała brzydkimi skokami.

EDIT:
Mam problem ze skryptem przesłanym przez trueblue.
W jsfiddle działa to bez zarzutu, nawet gdy divy .page wstawię w inne divy o różnych klasach i id. Jednak po wklejeniu tego skryptu do mojej strony, w sekcji <head> i po podłączeniu jQuery nie działa sad.gif
Zmieniłem w tym JS klasy divów na swoje i odwrotnie, swoje klasy zmieniłem na .page
Dodam że stronę stawiam na wordpress i edytuję szablon do swoich wymagań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.