Osiągnęłam swój cel, ale zajęło mi to około 350 linijek. Wiem, że da się to rozwiązać w lżejszy sposób.
Założenia:
Skrypt ma sprawdzić zmienną czy jest poprawna pod względem wielkości liter
$zmienna1="JakiSteKsT";
$zmienna2="jakiSteKsT";
Jeżeli nie jest to wykonuje jakąś operacje
<? $zmienna="JakaZmienna"; $A=0;$B=0;$C=0;$D=0;$E=0;$F=0;$G=0;$H=0;$I=0;$J=0;$K=0;$L=0;$M=0;$N=0;$O=0;$P=0;$R=0;$S=0;$T=0;$U=0;$W=0;$X=0;$Y=0;$Z=0; $A=$A+1; $B=$B+1; $C=$C+1; $D=$D+1; $E=$E+1; $F=$F+1; $G=$G+1; $H=$H+1; $I=$I+1; $J=$J+1; $K=$K+1; $L=$L+1; $M=$M+1; $N=$N+1; $O=$O+1; $P=$P+1; $R=$R+1; $S=$S+1; $T=$T+1; $U=$U+1; $W=$W+1; $X=$X+1; $Y=$Y+1; $Z=$Z+1; $zmienna2="Jakaszmienna"; $AA=0;$BB=0;$CC=0;$DD=0;$EE=0;$FF=0;$GG=0;$HH=0;$II=0;$JJ=0;$KK=0;$LL=0;$MM=0;$NN=0;$OO=0;$PP=0;$RR=0;$SS=0;$TT=0;$UU=0;$WW=0;$XX=0;$YY=0;$ZZ=0; $AA=$AA+1; $BB=$BB+1; $CC=$CC+1; $DD=$DD+1; $EE=$EE+1; $FF=$FF+1; $GG=$GG+1; $HH=$HH+1; $II=$II+1; $JJ=$JJ+1; $KK=$KK+1; $LL=$LL+1; $MM=$MM+1; $NN=$NN+1; $OO=$OO+1; $PP=$PP+1; $RR=$RR+1; $SS=$SS+1; $TT=$TT+1; $UU=$UU+1; $WW=$WW+1; $XX=$XX+1; $YY=$YY+1; $ZZ=$ZZ+1; if ($A==$AA){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($B==$BB){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($C==$CC){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($D==$DD){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($E==$EE){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($F==$FF){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($G==$GG){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($H==$HH){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($I==$II){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($J==$JJ){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($K==$KK){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($L==$LL){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($M==$MM){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($N==$NN){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($O==$OO){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($P==$PP){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($R==$RR){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($S==$SS){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($T==$TT){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($U==$UU){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($W==$WW){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($X==$XX){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($Y==$YY){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if ($Z==$ZZ){ //jest lux } else { $zmieniamy="1"; } if($zmieniamy==1) { } ?>
Ma ktoś jakiś pomysł ?