Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny][Symfony2] jquery
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
koczisrota
mam problem w twingu (który stanowi blok do wstawienia w głównym szablonie). Dodałem do niego bezpośrenio scrypt js z prostym ustawianiem wyskości. Jednak funkcja $(window).height czy innerHeight pokazuje dziwnie duże wartości i dodatkowo nie działa mi resize choć funkcja ma się wywoływać przy zmianie rozmiaru okna. Ten sam skrypt dział w prostym pliku php, nie pod symfony. Więc problem jest z twingiem.
wstawiony alert wywołuje się dwa razy (nawet jak skrypt wstawię do głownego szablonu) i wysokość okna wygląda jakby była dwa razy większa, mało tego jak zmniejszam okno to div się zwiększa zamiast proporcjonalnie się zmiejszać
Może ktoś zna przyczynęquestionmark.gif
Pyton_000
Podam Ci analogię. Moje auto w zimę nie chce dobrze palić. Latem pali dobrze. Ktoś zna przyczynę?
koczisrota
chodzi o prostą funkcję $(window).height, skrypt jest wstawiony bezpośrednio do twiga

jak sprawdzam co wywołuje np alert w pliku php pokazuje window i h(wysokość okna)=601 wszystko działa ekstra

z twiga pod symfony2 window h=1165 a za drugim(propaguje) razem window h=1830. Nie wiem dlaczego propaguje zdarzenie w twigu i skąd te wartości , resize nie działa

a samochód? w zimie niższa temperatura powietrza(jakby je podgrzewać to by palił lepiej) i akumulatory słabną szybciej smile.gif bardziej problem z układem elektrycznym pasuje
Pyton_000
Dobra widzę że nie dotarła analogia wink.gif

KOD panie pokaż.
koczisrota
  1. <!DOCTYPE html>
  2. <html>
  3. <head>
  4. <meta charset="UTF-8">
  5. <title></title>
  6. <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
  7.  
  8. <style >
  9. .wind{
  10. overflow-y: scroll;
  11. height: 400px;
  12. width: 100%;
  13. background-color: red;
  14. display:block;
  15. }
  16. </style>
  17. </head>
  18. <body>
  19. <div >Witamy
  20. <table >
  21. <thead><th>numer</th></thead>
  22. <tbody class="wind" >
  23. <?php
  24. for ($i = 0; $i < 100; $i++) {
  25. echo "<tr><td>" . $i . "</td></tr>";
  26. }
  27. ?>
  28. </tbody>
  29. </table>
  30. koniec
  31. </div>
  32. <script type="text/javascript">
  33. $(window).on('load resize', function () {
  34. var h = $(window).innerHeight()-50;
  35. $('#wind').css('height', h + 'px');
  36. });
  37. </script>
  38. </body></html>

To uproszczony mój kod. Nie działa ustawienie wysokości w skrypcie js. Myślałem, że coś źle robię w twigu, ale to problem z jquery i css.
Wygląda że pomyliłem grupę tematyczną. Temat z javascriptu. Wszystko namieszała tabela z overflow-y: scroll;. Nie mogę ustawić wyskości tbody, aby dostosować wielkość tabeli do okna przeglądarki.

przepraszam błąd w skrpycie , powinno być nie #wind tylko .wind. Dalej nie działa

przepraszam, namieszałem literówkę miałem. Kod działa, w innym twigu też. Mam jakiś błąd w tym właściwym twigu,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.