Potrzebuję napisać stronę gdzie będzie logowanie - na razie bez jakiegokolwiek łączenia się z bazą, zabezpieczeń przed wstrzykiwaniem kodu ani sprawdzaniem poprawności.
Po prostu w polu login chcę wpisać np. Kamil i jak zrobię zaloguj ma się stworzyć
zmienna sesyjna $_SESSION['login'] i po prostu aby przeskakiwała na każdą podstronę i wyświetlało się Witaj kamil.
To ma być tylko na próbę jak na razie.
Na xampp czyli localhost tworzy się ta zmienna i jak przeskakuje między podstronami to mam wszędzie Witaj kamil! ! czyli to jakoś działa.
Lecz gdy wrzucam to na hosting az.pl to po kliknięciu zaloguj mam Witaj kamil ! lecz gdy przejdę na inną podstronę już ta zmienna sesyjna ginie.
Myślę, że tworzy się zwykła tablica z wartością login a nie zmienna sesyjna.
Wrzucam kod.
UWAGA! NA LOCALHOST SERWERZE XAMPP TO DZIAŁA, PROBLEM DOTYCZY HOSTINGU AZ.
Proszę nie patrzcie jak to jest śmieszne napisane, dopiero się uczę i na localhost to chodzi, to ma być tylko testowe.
logowanie.php - formularz
<?php include 'conn.php'; else{ print '<br><form action="http://wsinfkamil.pl/z8/index.php?id=logowanie1" enctype="multipart/form-data" method="POST">'; ?>
logowanie1.php - tutaj odbywa się tworzenie zmiennej sesyjnej.
<?php $login = $_POST['login']; $_SESSION['login'] = $login; ?>
I wtedy na każdej podstronie mam całkiem u góry
<?php ?>
Problem rozwiązany, znajomy wrzucił na swój hosting az i to działa a na moim nie.
Coś musiało się wysypać, dzwonię do az o przywrócenie konta do ustawień domyślnych.