Wiem, że jest mnóstwo tematów z tym problemem, przeglądam je próbuje na różne sposoby i nie kminię dlaczego wychodzi tak a nie inaczej..
W projekcie gry, po kliknięciu na ekran zapisuje się data kliknięcia.
Pobieram ją i chciałbym przy wczytywaniu danych do gry obliczyć ile minęło od dodania, ale dostaję jakieś dziwne liczby.. Mam dwa zapytania, chodzi mi o zapytanie o "Data"
<?php /*Nagłówek pliku informujacy o tym, że dane będą przekazywane w formacie JSON (JavaScript Object Notation) - jest to format transferu danych, w praktyce wyglądać będzie on finalnie w następujacy sposób: [["66","Austria"],["65","Polska"],["64","Czechy"]] */ /*Załączenie pliku odpowiadającego za połączenie z bazą danych.*/ require 'config.php'; require_once 'user.class.php'; $login = $_SESSION['login']; // łączymy się z bazą danych if ($conn) { // zapytanie do bazy danych } $i=0; $j=0; { $arr[$i++]=$res; } { $jednostka_czasu="godzin"; $arrdata[$j++]=$roznica; } ?>
W bazie mam dwa rekordy zapisane w formacie:
20160115000001
20160118000001
A po załadowaniu pliku otrzymuję dziwne liczby i w dodatku te same dla obu rekordów:
[403665,403665]
Gdy ustawię datę na sztywno, wszystko działa..
<?php $jednostka_czasu="dni"; $res1 = "20160115000001"; ?>
Podejrzewam, że mam błąd w pobieraniu danych z bazy, może jest źle zapisywana.. prosze o pomoc w rozwikłaniu tego.
Pozdrawiam