Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własny interface na własnej stronie poczty innego dostawcy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mariolita
Witam Was, czy jest możliwość zrobienia własnego interface`u na własnej stronie do poczty innego dostawy (typu wp. onet, interia itd itp) ?

chodzi mi o to czy da się jakoś dostać do bazy danych (skrzynki) poprzez serwer zewnętrzny. pozdrawiam
redeemer
Np. za pomocą protokołu IMAP
destroyerr
Tak, da się np. poprzez IMAP.
mariolita
dziękuję, jakbym sobie nie radziła z czymś to będę pytać tu

robię próby w Wampserwerze i nie działa a znalazłam ciekawy tutorial http://incredibill.com/blog/php-imap-email...-folder-in-php/

Jak właczyć działanie imap na serwerze?
k_@_m_i_l
Jak włączyć IMAP-a u danego "mejlodawcy" to znajdziesz w udostępnionej pomocy przez niego.
mariolita
znalazłam to i fantycznie było wyłączone, włączyłam ale jak testuję to ani nie ma wiadomości o błędach ani nie ma informacji o skrzynce. Pusta strona.

FAILED TO CONNECT TO IMAP HOST!

do WP jaki jest pełny host? {imap.wp.pl:993/imap/ssl}INBOX ?

CONNECTED TO IMAP HOST

{imap.wp.pl:993/imap/ssl}INBOX (1)

IMAP LIST OF FOLDERS

Coś ruszyło

DZIAŁA smile.gif dziękuje

IMAP widzi wiadomości których nie ma. Testuję skrzynkę na WP - jest pusta zupełnie (nie ma przeczytanych/nieprzeczytanych/spamu/wysłanych) no po prostu ani jednej wiadomości pokazuje że UNREAD jest jedna i Nmsgs też jedna. Macie na to jakiś sposób?
destroyerr
RFC-3501 przeczytałaś/przejrzałaś? Spotkałem się z różnymi zachowaniami serwerów IMAP, trudno na podstawie kilku informacji stwierdzić co jest nie tak. Sprawdź co pobierze np. Thunderbird albo inny klient IMAP.
mariolita
napotkałem na jeden problem

tematy wiadomości otwierają się poprawnie z polskimi znakami.

maila proste textowe otwierają się normalnie

natomiast niektóre maila to zbiór przeróżnych znaków typu:

Q9SVNPLTg4NTktMiIgLz4NCjxtZXRhIGh0dHAtZXF1aXY9IkNvbnRlbnQtTGFuZ3Vh Z2UiIGNvbnRlbnQ9InBsIiAvPg0KPC9oZWFkPg0KDQo8Ym9keT4NCg0KPGNlbnRlcj4NCjx0YWJs ZSB3aWR0aD0iNjAwIiBib3JkZXI9IjAiIGFsaWduPSJjZW50ZXIiIGNlbGxwYWRkaW5nPSIwIiBj ZWxsc3BhY2luZz0iMCI+ICAgICANCiAgPHRib2R5PiAgICAgICAgIDx0cj4gICAgICAgICAgICAg PHRkPjx0YWJsZSB3aWR0aD0iNjAwIiBjZWxsc3BhY2luZz0iMCIgY2VsbHBhZGRpbmc9IjAiIGJv cmRlcj0iMCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjogMXB4IHNvbGlkICNlNWU1ZTUiPiAgICAgICAgICAgICAg ICAgPHRib2R5PiAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgIA0KICAgICAgICAgICAgPHRyPg0KICAgICAg ICAgICAgICA8dGQgYmdjb2xvcj0iI2ZmZmZmZiI+PHRhYmxlIHdpZHRoPSI2MDAiIGJvcmRlcj0i MCIgY2VsbHNwYWNpbmc9IjAiIGNlbGxwYWRkaW5nPSIxNSI+DQo8L3RhYmxlPg0KPC90ZD4NCiAg ICAgICAgICAgIDwvdHI+DQoJCQk8dHI+ICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgIDx0ZCBiZ2Nv bG9yPSIjZmZmZmZmIj48YSBocmVmPSJodHRwOi8vZG

co to?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.