Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komunikacja pomiędzy serwerem a urządzeniem zewnętrznym
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
KotWButach
Witam,

na wstępie przepraszam jeżeli zły dział jednak nie mam pojęcia gdzie to umieścić.

Pytanie:

mam serwer oraz urządzenie typu banana pi czy coś takiego które wysyła paczkę danych w postaci CSV lub innej.

Moim pytaniem jest jak przechwycić na serwerze taką paczkę oraz jak ją wysłać z urządzenia na serwer.

Prosiłbym o nakierowanie mnie na temat o czym poczytać czy coś takiego.

Dziękuje.
Pyton_000
albo z urządzenia wysyłasz sobie na adres serwera albo serwerem łączysz się z urządzeniem.
kapslokk
Ale to kwestia co ten banan ma robić. Podaj wiecej informacji, bedzie prosciej smile.gif
KotWButach
bananek będzie słał tabelkę lub jakiś mini pliczek czy jakieś informacje z prostymi zmiennymi, ale bananek to nie jest moja głowa na całe szczęście. Nie wiem natomiast jak odebrać plik na serwerze hmm wysłany poprzez sieć.
Pyton_000
normalnie, robisz sobie POST na ip serwera i tam sobie to odbierasz.
kapslokk
Dokladnie tak jak Pyton pisze, robisz sobie odbieranie danych z POST w PHP, a jak wysle to osoba odpowiedzialna za banana to juz jego sprawa smile.gif Byle po http smile.gif
KotWButach
Dzięki chłopaki smile.gif za pomoc, dawno nie siedziałem w PHP i ciężko mi powrócić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.