Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wordpress] Ładowanie pliku javascript do pluginu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
L0k0
Witam

Ładuję pliki do pluginu. Bez problemu udało mi się 'zaciągnąć' pliki .css jednak z .js mam jakiś problem...

Robię tak:

Kod
function mw_kalkulator1_js() {
    wp_register_script('kalkulator1', plugins_url('js/kalkulator1.js', __FILE__));
}

add_action('wp_enqueue_scripts', 'mw_kalkulator1_js');

Niestety to nie wystarcza. W konsoli > network w ogóle się ten plik nie ładuje (w przeciwieństwie do plików .css).

Dodam, że próbowałem jeszcze add_action('init', ...).

Ktoś coś kojarzy? wink.gif

Pozdrawiam
fklar
Oprócz register musi być również enqueue: wp_enqueue_script()
L0k0
Dzięki za odpowiedź. Była trafna smile.gif

Jeszcze jedno pytanko: nie wiem czy to zasada czy może coś źle robię:

Kod
function mw_kalkulator1_js() {
    wp_register_script('kalkulator1', plugins_url('js/kalkulator1.js', __FILE__), array('jquery'));
    wp_register_script('kalkulator1', plugins_url('js/jquery-1.11.2.min.js', __FILE__), array('jquery'));
    wp_register_script('kalkulator1', plugins_url('js/jquery-ui.min.js', __FILE__), array('jquery'));
    wp_enqueue_script('kalkulator1');
}

To powoduje zaciągnięcie tylko pierwszego pliku (próbowałem różnych kombinacji).

Edit: próbowałem to rozbić na dwie funkcje ale nie podziałało, ciągle bierze tylko pierwszy skrypt...

Czy w funkcji mogę zaciągnąć tylko jeden plik na raz czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji?

Pozdrawiam
fklar
  1. function mw_kalkulator1_js() {
  2. wp_register_script('kalkulator1a', plugins_url('js/kalkulator1.js', __FILE__), array('jquery'));
  3. wp_register_script('kalkulator1b', plugins_url('js/jquery-1.11.2.min.js', __FILE__), array('jquery'));
  4. wp_register_script('kalkulator1c', plugins_url('js/jquery-ui.min.js', __FILE__), array('jquery'));
  5. wp_enqueue_script('kalkulator1a');
  6. wp_enqueue_script('kalkulator1b');
  7. wp_enqueue_script('kalkulator1c');
  8. }

Mam nadzieję, że dostrzegasz o co chodziło wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.