Bardzo dziękuję za pomoc w poprzednim temacie, poszedłem bardzo naprzód z tworzeniem skryptu, jednak ponownie trafiłem na problem. Mianowicie mam następujący skrypt wyświetlania danych z pliku .txt. Chciałbym go przekształcić tak, by wyświetlał wszystkie rekordy $exp[0] po kolei, jednak nie chcę aby się powtarzały. Zamiast tego chciałbym aby była podana liczba obok ile ich jest (jeśli są powtórzenia).
Tzn. jeśli do pliku .txt 5 razy wysyłam dane z rekordem XXXYYY, tzn że XXXYYY ma 5 punktów. I później chcę wyświetlić tabelkę XXXYYY - 5 punktów. Nie mam pojęcia jak to przekształcić... Proszę o pomoc.
Kolorki można pominąć, ewentualnie fajnie byłoby zaznaczyć na zielono najwyższy wynik.
<table border="1"> <?php /********************************************* * plik podglad.php *********************************************/ // wczytanie zawartości pliku do tablicy } // przechodzimy przez tablicę za pomocą pętli foreach foreach($file as $value) { // rozbijamy poszczególne linie na części // wyświetlamy rozbity tekst $kolor = " bgcolor=white"; $imiona[$exp[0]]++; if($imiona[$exp[0]] == 3) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 4) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 7) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 8) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 11) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 12) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 15) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 16) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 19) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 20) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 23) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 24) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 27) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 28) { $kolor = " bgcolor=red"; } else if($imiona[$exp[0]] == 31) { $kolor = " bgcolor=yellow"; } else if($imiona[$exp[0]] == 32) { $kolor = " bgcolor=red"; } echo "<tr><td".$kolor."><div>Student's name: <b>".$exp[0]." </b></div></td><td".$kolor."><div>Class: <b>".$exp[1]." </b></div></td><td".$kolor."><div>Teacher: <b>".$exp[2]." </b></div></td><td".$kolor."><div>Issue: <b>".$exp[3]." </b></div></td><td".$kolor." width=20 align=center><div><b>".$imiona[$exp[0]]."</b></div></td><td".$kolor."><div>".$exp[4]." </div></td></tr>"; } ?> </table>