Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opóźnienie przy nasłuchiwaniu zdarzenia keydown
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
NickOver
Dzień dobry,
Zauważyłem że dodam nasłuchiwanie keydown i przytrzymaniu jakiegokolwiek klawisza a następnie szybkim puszczeniu i zmianie na inny jest dość duże "opóźnienie" (funkcja podpięta do nasłuchu odpala się z opóźnieniem) które wynosi trochę ponad 0,5s Przy szybkiej zmianie klawiszy to nie następuje. Spotkał się już ktoś z takim problemem i wie jak mu zaradzić?
Taki przykład na szybko jsfiddle
Pozdrawiam
NickOver
Comandeer
Hm… nie wiem, czy to przypadkiem nie jest "by design". keydown jest zaprojektowany do przechwytywania pojedynczych naciśnięć klawiszy, więc przy trzymaniu klawisza następuje przerwa po pierwszym naciśnięciu i dopiero później odpalane jest ponownie keydown. Zauważ, że zachowanie, o którym mówisz, występuje też od razu po naciśnięciu i przytrzymaniu dowolnego klawisza, nie tylko podczas przełączania pomiędzy klawiszami.
NickOver
Cytat(Comandeer @ 3.03.2016, 18:29:05 ) *
Hm… nie wiem, czy to przypadkiem nie jest "by design". keydown jest zaprojektowany do przechwytywania pojedynczych naciśnięć klawiszy, więc przy trzymaniu klawisza następuje przerwa po pierwszym naciśnięciu i dopiero później odpalane jest ponownie keydown. Zauważ, że zachowanie, o którym mówisz, występuje też od razu po naciśnięciu i przytrzymaniu dowolnego klawisza, nie tylko podczas przełączania pomiędzy klawiszami.

No własnie na na prawdę sporo prób jeśli naciskałem dość szybko wykrywałem zmianę bez problemu, dopiero przy dłuższym naciśnięciu pojawiał się problem. Będę próbował walczyć, jeśli ktoś znajdzie rozwiązanie prosił bym o info smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.