Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rejestracja (PHP) + Mysql (server hostowany przez hamachi)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zdeneksmetana
Witam.

Czy istnieje możliwość aby użytkownicy mogli poprzez stronę internetową(w cba.pl lub gdziekolwiek indziej) rejestrować się w mojej bazie danych, którą posiadam na pc?

Sytuacja wygląda następująco. Całą bazą danych zarządzam poprzez MSSMS(Microsoft Sql Server Mangment Studio). Cały server gry mam tu na myśli wszystkie pliki servera około 7GB + Baza danych jest hostowany przez Hamachi, użytkownicy łączą się ze mną(serverem) poprzez Hamachi - tutaj nie ma jakichkolwiek problemów(tę kwestię mam opanowaną). Natomiast jeśli chodzi o moją wiedzę na temat PHP/HTML'A register skryptów - jest krytycznie niska. Jeżeli chodzi o filezille i wykorzystanie jej do tego celu to raczej odpada - wykorzystuję filezille do innych celów związanych z serverem. Próbowałem umieścić gotowe skrypty rejestracyjne PHP w HTML'U i odtwarzać tę stronę poprzez cba.pl jednak kończy się to fiaskiem(wprowadzam dane łączenia czyli Host / uzytkownika / password) - tutaj chyba brakuje jakiegoś połączenia poprzez IP z Hamachi... Moja wiedzy nie pozwala mi zrobić tego samemu. Mam nadzieję, że wszystko napisałem w miarę jasno. Za pomoc / naprowadzenie mnie jak taki skrypt powinien wyglądać / wyjaśnienie krok po kroku wraz z przykładem - jeżeli okazałby się ktoś tak pomocny - Wielkie, ale to Wielkie dzięki ! Pozdrawiam! (sterowniki ODBC itd wszystko zainstalowane).

hind
Jak dobrze rozumiem, chcesz z zewnętrznego hostingu łączyć się z bazą danych na komputerze domowym?
Jeśli tak to, musisz mieć stałe i zewnętrzne ip (np. DMZ). Dopuszczenie na firewallu i najzwyklejszy formularz który będzie miał wpisaną konfigurację do połączenia się z bazą.
zdeneksmetana
Cytat(hind @ 18.03.2016, 20:25:23 ) *
Jak dobrze rozumiem, chcesz z zewnętrznego hostingu łączyć się z bazą danych na komputerze domowym?
Jeśli tak to, musisz mieć stałe i zewnętrzne ip (np. DMZ). Dopuszczenie na firewallu i najzwyklejszy formularz który będzie miał wpisaną konfigurację do połączenia się z bazą.

Dokładnie tak jak piszesz chce z zewnętrznego hosta łączyć się z bazą danych na komputerze domowym. Nie mam stałego IP. Właśnie chodzi mi o to czy istnieje takowa możliwość poprzez użycie IPv4 z hamaka? Gdybym miał większą wiedzę z C#(i potrafił wrzucić sqla(bardziej złożonego) do kodu) mam ale bardzo nikłą potrafię zmodyfikować kod do jakiś swoich potrzeb gdy znajdę jakiś source code , ale jeśli chodzi o utworzenie własnej apki raczej odpada. A mam taką ideę strona rejestracji aż tak bardzo mi nie jest potrzebna. Mogę poprzez Hamaka udostępnić folder a w niego wrzucić program napisany np. właśnie w C# który będzie tworzył konta z md5 na password i dodać captcha co by userzy nie zawalali bazy danych kontami. Wiem że być może "sprytny" user wyciągnie dostępy do bazy danych/servera z *.exe poprzez chociażby ollyDbg jednak wątpie by userzy wpadli na takie coś... Jest to mierne rozwiązanie ,ale nie widzę lepszego. Udało mi się stworzyć procedury w sql'u które pozwalają tworzyć konto poprzez Login Screen , ale jest to porażka swojego rodzaju ponieważ może zaistnieć sytuacja że ktoś wprowadzi takie "same" dane - w sensie ktoś już wcześniej założył takie konto - a teraz ten użytkownik po prostu wejdzie na jego konto i nie widzę sposobności by to jakoś sensownie z modyfikować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.