Witam.
Czy istnieje możliwość aby użytkownicy mogli poprzez stronę internetową(w cba.pl lub gdziekolwiek indziej) rejestrować się w mojej bazie danych, którą posiadam na pc?
Sytuacja wygląda następująco. Całą bazą danych zarządzam poprzez MSSMS(Microsoft Sql Server Mangment Studio). Cały server gry mam tu na myśli wszystkie pliki servera około 7GB + Baza danych jest hostowany przez Hamachi, użytkownicy łączą się ze mną(serverem) poprzez Hamachi - tutaj nie ma jakichkolwiek problemów(tę kwestię mam opanowaną). Natomiast jeśli chodzi o moją wiedzę na temat PHP/HTML'A register skryptów - jest krytycznie niska. Jeżeli chodzi o filezille i wykorzystanie jej do tego celu to raczej odpada - wykorzystuję filezille do innych celów związanych z serverem. Próbowałem umieścić gotowe skrypty rejestracyjne PHP w HTML'U i odtwarzać tę stronę poprzez cba.pl jednak kończy się to fiaskiem(wprowadzam dane łączenia czyli Host / uzytkownika / password) - tutaj chyba brakuje jakiegoś połączenia poprzez IP z Hamachi... Moja wiedzy nie pozwala mi zrobić tego samemu. Mam nadzieję, że wszystko napisałem w miarę jasno. Za pomoc / naprowadzenie mnie jak taki skrypt powinien wyglądać / wyjaśnienie krok po kroku wraz z przykładem - jeżeli okazałby się ktoś tak pomocny - Wielkie, ale to Wielkie dzięki ! Pozdrawiam! (sterowniki ODBC itd wszystko zainstalowane).