Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dodanie kalendarza
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
arturooo
Dzień dobry.
Pobieram paczke z kalendarzem z tej strony:http://taipa.pl/2010/08/wdcalendar-terminarz-w-jquery-php-i-mysql/.
Tabele importuje z pliku setup.sql. I dodaje cała zawartosc tego zipa na localhost. W jaki spsosób uruchomi ten kalendarz?
nospor
Napisz ktorej z czesci podanej tam instrukcji nie rozumiesz,to moze uda nam sie pomoc.

Tymczasem przenosze, bo problem z baza nie ma zadnego zwiazku
arturooo
ZROBIŁEM WSZYSTKO W G TEJ INSTRUKCJI.

Kopiujemy skrypt na serwer WWW obsługujący PHP. W katalogu ze skryptem znajduje się plik SQL, który musimy wykonać na bazie danych w celu utworzenia tabel. Na koniec trzeba zmienić nazwy plików edit.db.php na edit.php, a pliku datafeed.db.php na datafeed.php, nadpisując istniejące pliki.

Uruchamiam localhost/ i widze ten błąd (+nie dizała przycisk save i close) :

Jest jakiś błąd, w żadnym pliku nic nie zmieniałem, tabele w localhost/phpmyadmin też zaimportowałem gotową.

nospor
To pisz od razu jakie masz bledy a nie sie czaisz.

Masz odpalic na dzien dobry samo http://localhost
arturooo
odpaliłem i co dalej?
nospor
No powinienies cos zobaczyc w przegladarce. Co widzisz?
arturooo
Zacząłem od nowa: nic nie mam nadpisane.Tabela w mysql zaimportowana.

nospor
localhost/sample.php
arturooo
wyswietla sie kalendarz, po kliknieciu na new event wychodzi to okno szare

//////////////////////
"
You must in main file (in function, initializate the script calendar) found 'edit.php' and change to 'edit.db.php' "

Installation & Usage Download the package and unzip to a directory. Copy unzipped directory to apache www directory/sub-directory. Open sample.php in your browser. -----------------------IMPORTANT!!!IMPORTANT!!!----------------- By default, events are created randomly. If you would like it work with database, please a. create a database, and execute setup.sql b. change php/dbconfig.php to fit yours c. rename edit.db.php to edit.php, php/datafeed.db.php to php/datafeed.php (you may backup edit.php/datafeed.php)

1)usuwam setup.sql
2)zmieniam edit.db.php na edit.php,
3)php/datafeed.db.php na php/datafeed.php

DOBRZE ROZUMIEM?

EDIT:
zrobiłem tak jak wyżej:pojawił sie znowu ten błąd, działa przycisk Close, ale Save nie.Pondato sprobowałem zmodyfikowac kod w dbconfig.php ale nie dalem rady naprawic
nospor
Jak wejdziesz na ich demo to jest tem sam blad, wiec pewnie uzywaja jakiegos pluginu jQuery ktory wylecial z domyslnej instalaccji? Tak czy siak to nie Twoja wina smile.gif
arturooo
czyli nie bedzie działąć? Tj program "nie wiedział" gdzie ma szukac tej tabeli?
nospor
Jakiej tabeli?
arturooo
mojej bazy z danymi,
sorry could not load your data, please try again later
nospor
No ale kiedy ty widzisz ten blad?
arturooo
jak wejde na strone http://localhost/sample.php

a jak klikne "new event" dodatkowo wyswietla sie bład notice undefined index :id

nospor
No wczesniej pokazywales obrazek, ze dane ci sie jednak zaladowaly na sample... wiec jak to jest w koncu?
arturooo
jak otworze localhost/simple.php:

jak klikne na new event
nospor
dbconfig.php
ustawiles tam poprawne dane do swojej bazy?
arturooo
Spojrz troche wyzej, tam umiescilem screen mojej struktury w phpmyadmin. Poprostu w dbconfig zamiast "jgcalendar" wpisalem "kalendarz". Nic sie ne poprawilo.

Moj screen z Wczoraj, 17:10 dotyczyl danych tworzonych losowo przez ten kalendarz, zeby zaczal on dzialac z moja baza danych musialem zrobic te punkty co wyzej zapisalem. Zrobilem to ale pojawily sie te 2 bledy co teraz.

MOGE UDOSTĘPNIĆ SWÓJ KOMPUTER PRZEZ TEAMWIEVER. POMÓŻCIE!!!!
aras785
Cześć.

Specjalnie dla Ciebie zainstalowałem sobie ten kalendarz :]

Instrukcja:

1) Wgrywasz pliki kalendarza do swojego folderu (na serwerze apache itd).
2) Tworzysz bazę danych np. kalendarz i wgrywasz do niej strukturę bazy z pliku: setup.sql
3) Zmieniasz dane do bazy w pliku: php/dbconfig.php
4) Plik edit.php usuwasz
5) Plik edit.db.php zmieniasz mu nazwę na edit.php
6) Plik php/datafeed.php usuwasz
7) Plik php/datafeed.db.php zmieniasz mu nazwe na datafeed.php

Wszystko działa smile.gif

https://i.imgur.com/UOKF3Q1.png
arturooo
Dzieki ale robie tak samo!
Móglbym ci udostepnic moj komputer?
aras785
Niestety dzisiaj nie mam czasu na takie rzeczy.

Jeśli chodzi o błąd w linii 16 w pliku: edit.php to:

1. if($_GET["id"]){

zamień na:
  1. if(isset($_GET["id"])) {
arturooo
Próbowałem w domu na stacjonarnym komputerze, mam ten sam błąd, więc to ja coś źle robie facepalmxd.gif

Na localhost nie działa, wrzuciłem na prawdziwy hosting i działa.
Przepraszam za kłopot i dzięki za czas biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.