Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Problem z galerią zdjęć Flash i Androidem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
soundservice
Witam

Proszę o rozwiązanie następującego problemu

Mam fajną galerie w flashu ale jak wiadomo android nie wspiera już flasha

Potrzebuje zrobić tak że jak ktoś wejdzie na moją galerie która znajduje się pod plikiem np "galeria.html" to żeby strona wykryła czy oglądający jest na komputerze i wtedy uruchamia wersje flash np "galeriaflash.html" a jak wykryje że jest na "mobile" to wtedy uruchomi zwykłą stronę np galeriamobile.html na której będą zdjęcia jedno pod drugim

Pozdrawiam
Michał
elmozaur
robisz kontener <div> w którym kolejno wrzuć flesza a potem obrazki. Jeśli flesz sie nie załaduje to pokażą się obrazki
soundservice
No też tak myślałem ale jest jeden problem

Na tablecie czy na telefonie wyskakuje szary ekran z ikonką że nie obsługuje fleszka który zajmuje całą widzialną część przeglądarki i jeśli ktoś się nie domyśli żeby przeciągnąć Palcem stronę w dół to nie zobaczy wrzuconych zdjęć.

Ewentualnie zrobię przed fleszkiem info tekstowe u samej góry że "jak nie widzisz galerii to przesuń stronę w dół" ale to troszkę kiepsko będzie wyglądało

Lub można zrobić wcześniej odnośnik "galeria w wersji na komputer" i drugi "galeria w wersji na telefony i tablety androida" smile.gif

jak ktoś coś wymyślił to by było fajnie
Pyton_000
https://github.com/hgoebl/mobile-detect.js/
elmozaur
a może użyj swfobject do włączenia tego flesza. Potem w JS wpisz $(document).ready(function() i sprawdź czy obiekt swf istnieje jesli nie to do jego kontenera daj klase z hide i po klopocie
soundservice
Dziękuję
Problem rozwiązany
bardzo proste rozwiązanie i skuteczne podał mi elmozaur

Pozdrawiam
Michał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.