aras785
26.04.2016, 20:28:02
Witam.
Szukam rozwiązania na pewnien problem.
Daje możliwość rejestracji/logowania przez facebooka ale przy pierwszej rejestracji użytkownik dostaje pytanie jakie dane będzie chciał udostępnić.
I może odznaczyć email... i co dalej zrobić z tym fantem?
Jeśli raz nie zaznaczy tego to już z automatu będzie miał dla naszej strony zapmietane aby nie nie zezwalać na adres email (w ustawieniach facebooka może to zmienić ale na to bym nie liczył) i od razu przekierouje na moją strone.
Na goldenline widziałem, że jeśli nie zezwole na email to później pyta mnie tylko o email (jak to ogarneli?)
Dodatkowo jak sprawdzić w zwrotce czy użytkownik zezwolił na adres email? I jak sprawdzić, że idzie żadanie z facebooka że ktoś się loguje? (HTTP REFFER?)
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Tomplus
27.04.2016, 06:17:30
W sumie wystarczyłoby poszukać na Googlach i np. skorzystać z
http://lukasz-socha.pl/php/integracja-serwisu-z-facebookiem/A co do zezwalania, to zawsze to na końcu Ty otrzymujesz informacje o użytkowniku tj. imię, nazwisko, email itd.
Jeżeli email jest pusty, to możesz takiego logowania nie zaakceptować.
aras785
28.04.2016, 08:10:09
Cześć, dzięki za odpowiedź.
Samo logowanie przez facebooka mam zrobione ale chodzi mi o wyjątek gdy użytkownik nie zaznaczył EMAIL.
Goldenline ma to tak zrobione, że jak za pierwszym razem odznaczysz email to przy kolejnej próbie rejestracji przez facebooka to facebook pyta tylko o EMAIL.
Wiecie jak takie coś zrobić?
Pyton_000
28.04.2016, 08:27:12
Zapisujesz usera w BD bez mejla i sobie sprawdzasz.