Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Logowanie przez Facebook'a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
aras785
Witam.

Szukam rozwiązania na pewnien problem.

Daje możliwość rejestracji/logowania przez facebooka ale przy pierwszej rejestracji użytkownik dostaje pytanie jakie dane będzie chciał udostępnić.
I może odznaczyć email... i co dalej zrobić z tym fantem?

Jeśli raz nie zaznaczy tego to już z automatu będzie miał dla naszej strony zapmietane aby nie nie zezwalać na adres email (w ustawieniach facebooka może to zmienić ale na to bym nie liczył) i od razu przekierouje na moją strone.

Na goldenline widziałem, że jeśli nie zezwole na email to później pyta mnie tylko o email (jak to ogarneli?)

Dodatkowo jak sprawdzić w zwrotce czy użytkownik zezwolił na adres email? I jak sprawdzić, że idzie żadanie z facebooka że ktoś się loguje? (HTTP REFFER?)

Proszę o pomoc

Pozdrawiam
Tomplus
W sumie wystarczyłoby poszukać na Googlach i np. skorzystać z http://lukasz-socha.pl/php/integracja-serwisu-z-facebookiem/

A co do zezwalania, to zawsze to na końcu Ty otrzymujesz informacje o użytkowniku tj. imię, nazwisko, email itd.
Jeżeli email jest pusty, to możesz takiego logowania nie zaakceptować.
aras785
Cześć, dzięki za odpowiedź.

Samo logowanie przez facebooka mam zrobione ale chodzi mi o wyjątek gdy użytkownik nie zaznaczył EMAIL.
Goldenline ma to tak zrobione, że jak za pierwszym razem odznaczysz email to przy kolejnej próbie rejestracji przez facebooka to facebook pyta tylko o EMAIL.

Wiecie jak takie coś zrobić?
Pyton_000
Zapisujesz usera w BD bez mejla i sobie sprawdzasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.