Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabezpieczenie przed nabijaniem odsłon/kliknięć.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
LowiczakPL
Zastanawiam się nad systemem do zabezpieczania przed nabijaniem odsłon/kliknięć na podstawie IP czyli rozpoznaje lokalnego providera internetu, serwer z postawionym skryptem do nabijania klików/odsłon, stronę proxy.

Można by go wykorzystać przy głosowaniu w ankietach i wszelkiego rodzaju akcjach gdzie jest wymagana unikalność eliminująca automaty (serwery).

Jeśli wyeliminuje 60% przypadków, to może warto.

Czy taki system ma sens. Co o tym sadzicie?
trueblue
http://samy.pl/evercookie/
LowiczakPL
Linkt to cookie czyli coś co kasuje nakładka na przeglądarkę, a mi chodzi o IP.
markuz
Ma sens, ale czy uda Ci się osiągnąć 60%? Chcesz monitorować wszystkie dostępne proxy na świecie? Wszystkie serwery? Gdyby to było takie łatwe to już by powstało, pisałem dużo crawlerów w życiu na wiele stron - niektóre miały zabezpieczenia, każde dało się obejść. Jak ktoś chce i mu zależy na danych/wykonaniu akcji to sobie poradzi. Jak już napiszesz to wrzuć tutaj zastosowanie tego API a ja albo inny użytkownik tego forum Ci to złamiemy - jeżeli się nie uda masz u mnie kratę browarów i pierwszego klienta! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.