Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPExcel, CakePHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Randallmaster
Witam posiadam taki błąd:

1. Notice (8): ob_end_clean(): failed to delete buffer. No buffer to delete [ROOTappROOTControllerROOTComponentROOTPhpExcelComponent.php, line 382]
  2. Warning (2): Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/Cake/Utility/Debugger.php:800) [ROOTappROOTControllerROOTComponentROOTPhpExcelComponent.php, line 385]
  3. Warning (2): Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/Cake/Utility/Debugger.php:800) [ROOTappROOTControllerROOTComponentROOTPhpExcelComponent.php, line 386]
  4. Warning (2): Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lib/Cake/Utility/Debugger.php:800) [ROOTappROOTControllerROOTComponentROOTPhpExcelComponent.php, line 387]

U mnie na komputerze wszystko działa bez problemu po wrzuceniu na serwer home.pl wyskakują mi takie błędy.

Może ktoś pomoże skąd się wzieło takie coś: ROOTappROOTControllerROOTComponentROOTPhpExcelComponent.php?? Dlaczego non stop pisze ROOTappROOT?
IAmBoskiM
Nie wiem, ale z tego co wiem to headery wysyła się na początku dokumentu.
nospor
Twoja klasa od excela zaklada, ze gdzies wczesniej bylo wywolane ob_start() - a ze u ciebie nie bylo to sie krzaczy... durna klasa...

Odpal ob_start() na poczatku skryptu i po sprawie.

Co do root to pewnie chodzilo o / czyli:
/app/Controller/Component/PhpExcelComponent.php

@IAmBoskiM w tym wypadku header zostal wyslany przez blad NOTICE i to powoduje dalsze bledy. Zniknie notice, zniknie blad z headerami.
I nie, nie trzeba wysylac headerow na poczatku. Trzeba tylko miec na uwadze by nic wczesniej nie wyszlo a headery mozna rownie dobrze wyslac na samym koncu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.