Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: webapi doGetItemsInfo problem z pętlą
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zoom24
Witam.

mam problem z pobraniem wszystkich elementów które są zwracane przez webapi doGetItemsInfo

1.  
  2. Array ( [array-item-list-info] => Array ( [0] => stdClass Object ( [item-info] => stdClass Object (
  3. [it-id] => numer_aukcji
  4. [item-images] => Array (
  5. [0] => stdClass Object ( [image-type] => 1 [image-url] => link_do_zdjecia )
  6. [1] => stdClass Object ( [image-type] => 1 [image-url] => link_do_zdjecia )
  7. [2] => stdClass Object ( [image-type] => 2 [image-url] => link_do_zdjecia )
  8. [3] => stdClass Object ( [image-type] => 2 [image-url] => link_do_zdjecia )
  9. [4] => stdClass Object ( [image-type] => 3 [image-url] => link_do_zdjecia )
  10. [5] => stdClass Object ( [image-type] => 3 [image-url] => link_do_zdjecia ) )
  11.  

jak udało mi się pobrać [it-id] => numer_aukcji

tak nie mogę sobie poradzić z pętlą która pobierze wszystkie linki do zdjęć gdzie [image-type] => 3

byłbym wdzięczy za podpowiedzi smile.gif

nospor
Ale w czym problem? Nie umiesz zrobic FOREACH po item-images i sprawdzac ktore ma wartosc 3?
zoom24
problem mój polega na tym, że image-type jest zagnieżdżone i nie wiem czy mam dobre wartości. Idąc od początku:

1.  
  2. foreach($tablica->{'array-item-list-info'}->{'item-info'}->{'item-images'} as $item) {
  3.  
  4. echo $item->{image-url}.' <br>';
  5.  
  6. }
  7.  
  8.  
nospor
No ale co z tego ze zagniezdzone skoro jest na tym samym poziomie co [it-id] a to ponoc jestes w stanie odebrac. Skoro ten sam poziom to nie ma roznicy.

ps: zauwaz ze item-info jest w obiekcie ktory jest zerowym elementem w tablicy. Zgubiles to w swojej sciezce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.