Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][JavaScript] Elementy pokazują się po danym czasie (scroll)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Joshio
Szukam sposoby/skryptu który wraz z przewijaniem (scroll'owaniem) strony pokazuje dane elementy.

Chciał bym otrzymać efekt jak w na stronie Link w miejscu "Gastro" (początek strony).

Szukałem w google ale nie do końca wszystko znalazłem. Efekty (chyba?) można zastosować za pomocą skryptu "Animate.css". Ale jak wywołać div'a lub "pole" po zejściu scrollem w dół strony?
Znalazłem "ScrollReveal" lub "WoW.js" ale to chyba nie do końca to.

Podpowie ktoś jak uzyskać taki efekt?
MeGusta
Przecież wystarczy kilka linijek kodu aby uzyskać taki efekt, ifem sprawdzasz czy ktoś scrolluje w dół, a następnie zwiększasz/zmniejszasz wartość background-position tła, wystarczy użyć dwóch funkcji .scroll() .css()

Jeżeli już nie chcesz sam pisać to użyj pluginu.
http://ianlunn.co.uk/plugins/jquery-parallax/
Joshio
Cytat(MeGusta @ 6.09.2016, 18:11:23 ) *
Przecież wystarczy kilka linijek kodu aby uzyskać taki efekt, ifem sprawdzasz czy ktoś scrolluje w dół, a następnie zwiększasz/zmniejszasz wartość background-position tła, wystarczy użyć dwóch funkcji .scroll() .css()

Jeżeli już nie chcesz sam pisać to użyj pluginu.
http://ianlunn.co.uk/plugins/jquery-parallax/

Kolego chyba mnie nie zrozumiałeś, jeśli chodzi o parallax to ok ale tu nie chodzi o menu i top'ke tylko o sekcje "Gastro" (czytaj ze zrozumieniem a nie nabijaj +1).

Dzięki za odp ale to nie jest na temat a poza tym odpowiedz w "Forum > Przedszkole" cytując "wystarczy kilka linijek kodu aby uzyskać taki efekt" chyba jest nie na miejscu bo jak znasz rozwiązanie to podpowiedz albo pokaż jak szukać nie piszesz "wystarczy dodać...". Jak by każdy wiedział co dodać nie pisał by w sekcji " Forum > Przedszkole".
viking
JS to nie tajemnica, wszystko widać w źródle. 5s potrzeba żeby sprawdzić że używają biblioteki tweenmax.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.