Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Zegar odliczający do danej godziny.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
troian
Witam, szukałem po internecie jednak niczego nie udało mi się znaleźć co pomogło by mi w napisaniu ów skryptu, a więc tak chce zrobić zegar który będzie odliczał czas do danej godziny, np do godziny 12:30, w divie będzie np pokazane do Końca zostało: 2H 10M 42S .. 41S ... i tak odlicza sobie, jednak kiedy licznik dojdzie do 0 zresetuje się i będzie liczył od nowa czyli pokaże do Końca zostało: 23H 59M 59S .. 58S ...57S itd
Ktoś zna jakiś skrypt na takie ustrojstwo albo wie od czego zacząć pisanie ów skryptu? Skrypt musi się automatycznie odświeżać aby pokazywać upływ czasu.

Mam nadzieje że w miarę jasno napisałem o co mi chodzi, jeżeli nie to postaram się jakoś dokładniej to wyjaśnić.
Puszy
http://stackoverflow.com/questions/9335140...tdown-to-a-date

najwyżej oceniany post, skrypt po update
troian
w jaki sposób mogę zrobić aby do funkcji CountDownTimer nie wpisywać daty z palca tzn '02/20/2017 11:0 AM' tylko aby automatycznie wpisywało dzisiejszy dzień do godziny 11.0
Puszy
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to:

1. <script>
  2.  
  3. var today = new Date();
  4. today.setHours(11);
  5. today.setMinutes(0);
  6. today.setSeconds(0);
  7.  
  8. </script>

Co da Ci obiekt Date z godziną 11:00 dnia w którym została uruchomiona
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.