Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] tagi twiga w TinyMce
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dopelganger
cześć
Mam swoje rozszerzenie twiga, które zapisuje w bazie w treści np:

Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper.
{{ 'nazwa-bloku'|block|raw }}
Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper.

Niestety na stronie pojawia się / wyświetla w takiej samej formie - nie zinterpretowane. Gdy dodam ten zapis bezpośrednio do szablonu strona.html.twig to zadziała.
Prosze o pomoc.
nospor
Rownie dobrze moglbys zapytac:

Hej, mam w zmiennej php kod php, calosc wyglada tak:

$zm = 'echo "blabla"';

Ale gdy robie echo $zm to dostaje na ekranie echo "blala"

Widzisz problem? Dokladnie masz to samo w twigu - przekazujesz zmienna do szablonu i sie dziwisz ze wyswietla ci jej zawartosc. Tak to dziala - wyswietla sie zawartosc. Niby czemu twig ma ci wykonac zawartosc tej zmiennej jako twig? Powiedziales mu to? Nie.

http://stackoverflow.com/questions/1094520...n-twig-variable
dopelganger
spróbowałem coś takiego, do ładowanej treści dodałem rozszerzenie twiga template_from_string:

{% include template_from_string(" {{ content | raw }} ") %}

ale nic się nie dzieje,
w pliku services.yml zdefiniowałem template_from_string
nospor
http://twig.sensiolabs.org/doc/functions/t...rom_string.html

Cytat
The template_from_string function is not available by default. You must add the Twig_Extension_StringLoader extension explicitly when creating your Twig environment:

$twig = new Twig_Environment(...);
$twig->addExtension(new Twig_Extension_StringLoader());

No i tam w przykladzie uzywaja include() a ty include bez nawiasow. Nie wiem czy to ma znaczenie, za rzadko siedze w twigu
kapslokk
A nie powinienes miec przypadkiem: {% include(template_from_string(content|raw)) %}
?
dopelganger
Cytat(kapslokk @ 13.09.2016, 14:40:03 ) *
A nie powinienes miec przypadkiem: {% include(template_from_string(content|raw)) %}
?

DZIĘKUJE!!!

działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.