deha21
20.09.2016, 14:22:10
Chciałbym się trochę podszkolić w JavaScript. Umiem jQuery i do tej pory głównie go używałem z rzeczy pokrewnych, czasem tylko czysty JS. Chciałbym się trochę podszkolić z JS, bo wiem że firmy czasem go wymagają. Teoretycznie rozumiem i znam podstawy. Nie wiem jednak czego dokładnie szukają takie firmy, dlatego proszę o podpowiedź w jakim kierunku pójść, jakie tematy z JS przerobić, może jakiegoś framework musiałbym się nauczyć?
Cześć ja teraz uczę się TypeScript i Angular2 jeżeli myślisz o karierze Front-End Developera to polecam się nad tym pochylić. Oczywiście możesz też wybrać ReactJS to trochę jak wybór Intel czy AMD

Ogółem ostatnio na topie są komponenty czyli re-używalne fragmenty kodu które możesz implementować w wielu miejscach. To daje nam straszną oszczędność czasu i zasobów a dla pracodawcy pieniędzy
Comandeer
3.10.2016, 19:16:31
Cytat
Ogółem ostatnio na topie są komponenty czyli re-używalne fragmenty kodu które możesz implementować w wielu miejscach.
Najstraszliwsza jest świadomość, że w "normalnym" programowaniu takie rzeczy były popularne z 10/20 lat temu… Zresztą to "ostatnio" w kontekście JS to też jakieś 5 lat. Teraz jest po prostu hype na konkretny typ komponentów (DOM-owo-UI-owych).