Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MAIL()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomaszh
Czy jest taka możliwość aby wysłać za pomocą skryptu php maila na konkretną skrzynkę, np. click@wp.pl dostarczonej od osoby moj@wp.pl w taki sposób aby wszelkie informacje na temat maila(click@wp.pl) świadczyły że została wysłana ona z konta moj@wp.pl.
Wysłałem kilka maili na skrzynkę lecz w momencie sprawdzenia szczegółów tego maila w Outlooku zauważyłem że są tam informacje np. z jakiej strony została uruchomiony skrypt, za pomocą jakiej technologii, itd.
Vertical
Może chodzi o dodatkowe nagłówki?
  1. <?php
  2. mail('do_kogo', 'temat', 'tresc', 'dodatkowe_naglowki');
  3. ?>
tomaszh
tak, chodzi o nagłówki. Tylko czy wszystkie informacje dotyczące szczegółów maila można dodać do nagłówka.
Kshyhoo
Można wszystko, nawet wysłać totalnie anonimowego maila (choć zakrawa mi to na rodzaj spamu). Wystarczy zajrzeć tu
Znalazłem tam naprawdę dużo pouczających przykładów, ale lepiej na forum ich nie publikować...
tomaszh
Moim zamiarem nie jest wysyłane anonimowych maili do dużej ilości osób(spamów), ale wysłanie tylko jednego maila z poziomu skryptu php tak aby wyglądało jak wysłane z konkretnego konta.
loozaque
To i ja sie podczepie pod ten temat ;-)

Poszukuje informacji (nie znalazlem w manualu) jak wyslac maila funkcją mail, tak zeby było żądanie powierdzenia odczytania maila (tak jak mozna wyslac z Outlooka).

Ktoś coś słyszał na ten temat? winksmiley.jpg
crash
Wystarczy chcieć by wiedzieć tongue.gif Wyślij sobie maila sam do siebie ustawiając żądanie potwierdzenia odczytania i zobacz co takiego jest w mailu... Ja znalazłem:
Kod
Disposition-Notification-To: "crash" <crash@nemesis.lan>

Oczywiście co do funkcji mail() ustaw po prostu odpowiedni nagłówek...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.