Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z zapytaniem MySQL w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gburhiphop
Witam. Mam taki kod:

1. <?php
  2. $tytul=$_POST['t'];
  3. $tresc=$_POST['tr'];
  4.  
  5. $polaczenie=mysqli_connect('localhost','root','') or die('błąd połączenia');;
  6. mysqli_select_db($polaczenie, 'baza');
  7. mysqli_query($polaczenie, "INSERT INTO tabela VALUES ('', '$tytul', '$tresc')") or die('błąd dodania');
  8. $wynik=mysqli_query($polaczenie, "SELECT id WHERE tytul='$tytul' AND tresc='$tresc'");
  9. mysqli_close($polaczenie);
  10. echo $wynik;
  11. ?>

Kod js ma odebrać $wynik ajaxowo w funkcji zwrotnej, niestety po wyświetleniu zmiennej... no właśnie nie wyświetla zmiennej. Wyświetla nic, czyli żadnego NaN, ani nic takiego - po prostu puste pole, zamiast id
Myślę, że problem jest w zapytaniu MySQL, ale nie wiem jaki
kapslokk
1. Wyniki zapytań trzeba jeszcze fetchować
2. Poczytaj o SQL Injection.
nospor
Ja tylko przenosze do wlasciwego dzialu

ps: jak chcesz sie dobrac do nowo wlasnie utworzonego ID poprostu uzyj
http://php.net/manual/en/mysqli.insert-id.php

@kapslokk no i zeby cos zfetchowac trzeba miec poprawne zapytanie . W tym wypadku nie ma poprawnego zapytania i query zwraca FALSE temu autor nic nie widzi. Brakuje FROM TABELA
kapslokk
Cytat
@kapslokk no i zeby cos zfetchowac trzeba miec poprawne zapytanie . W tym wypadku nie ma poprawnego zapytania i query zwraca FALSE temu autor nic nie widzi. Brakuje FROM TABELA

True, nawet się nie wczytywałem w zapytanie, gdy zobaczyłem, że autor próbuje echować mysqli_query ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.