Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][PHP]NOWY TREND NA STRONY WWW
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dario30
WITAM WAS!

Może mi ktoś przybliżyć w jakiej technologii robione są aktualne strony www chodzi mi o nowy trend przykładowo tutaj stomatologiagoclaw.pl albo tutaj bardziej rozbudowana intellect.pl

Chodzi mi o to jak wykonane są elementy strony w których po przewinięciu w dół strony przykładowo dzieje się jakaś akcja (licznik zaczyna liczyć, elementy się przesuwają itp.. itd..)

Co raz większa ilość stron wykonana jest już w takim trendzie.

Czy jest to połączenie po prostu zwykłego CSSa i HTMLa z elementami JS i JQ? czy może to się jakoś nazywa i jest na to jakiś generator etc..

Jak wykonać taki szablon czy są gdzieś gotowe moduły do wykonania tego?

Pozdrawiam,
Dariusz
Kshyhoo
A problem w źródło zajrzeć?
dario30
początkujący jestem.
by_ikar
To o co się pytasz robi się w javascripcie, a dokładniej to scroll event. Te strony nie są specjalnie rozbudowane, to są zwykłe wizytówki :|
Spawnm
Zapoznaj się z https://webmastah.pl/prosty-efekt-parallax/
dario30
no właśnie o to mi chodziło dzięki pozdrawiam.
octamediator
hej, trafiłem tutaj bo też szukam takiego efektu, podany przykład wygląda fajnie, ale czy jest możliwość zrobienia efektu paralax bez użycia zewnętrznych bibliotek?
olszam
Cytat(octamediator @ 8.10.2016, 14:32:17 ) *
hej, trafiłem tutaj bo też szukam takiego efektu, podany przykład wygląda fajnie, ale czy jest możliwość zrobienia efektu paralax bez użycia zewnętrznych bibliotek?

Można wszystko zrobić, ale czy chce ci się pisać od zera wszystko? Bo lepiej wyjdzie jak napiszesz coś z gotowej biblioteki i później jest więcej czasu na resztę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.