Napisałem sobie skrypt, który pobiera mi z bazy mysql kursantów i wyświetla w formie tabelki. Wszystko działa. Teraz pytanko. Jak zrobić aby na końcu każdego wiersza miał np ikonę którą mogę kliknąć i przejść do edycji danego wiersza ? . Np otwiera się okienko modalne z formularzem już uzupełnionym, wprowadzam zmiany i zapisuje. Poradzę sobie z utworzeniem np ikony obok rekordu. Tylko jakie ona powinna mieć łącze ? żebym np mógł edytować dany rekord znając jego id. I czy jest możliwość że jeden formularz wykorzystam zarówno do tworzenia nowego wpisu jak i edycji rekordów?
Mój kod na obecną chwile wygląda w ten sposób. Oczywiście chciałbym dodać funkcję np newuser czyli klikam button dodaj użytkownika i wyświetla mi się formularz uzupełniam i dodaję . Z tym sobie poradzę. Ale chciałbym ten sam formularz wykorzystać do edycji danych. Mogą być linki do opisów tego typu działań.
Mój kod na obecną chwile wygląda w ten sposób
<?php include 'login.php'; showusers($conn); function showusers($conn) { $query='select id, CONCAT(name, " ", surname) as imie_nazwisko , pesel, pkk_number from users'; $result = $conn->query($query); $rows = $result->num_rows; echo <<<_END <table> <thead> <tr> <th>L.p</th> <th>Imię nazwisko</th> <th>Nr pesel</th> <th>Numer PKK</th> </tr> </thead> <tbody> _END; for ($j = 0 ; $j < $rows ; ++$j) { $result->data_seek($j); $row = $result->fetch_array(MYSQLI_ASSOC); } } ?>
Dzięki i pozdrawiam.