Można powiedzieć że liczby to indexy które zawierają w sobie daną grupę przedziału liczb coś jak na osi liczbowej od-do np. mamy index 0 czyli to jest jakiś przedział od-do a 1,5,6 to też są przedziały od-do tylko że zawarte są w przedziale grupy 0.
Więc dla indeksu 0,1,6 będą 4 powtórzenia bo mają tyle samo liczb i takie same liczby ale dla indexu np. 5 będzie 0 powtórzeń bo ma za dużo liczb a musi być większa lub równa od sprawdzanego indexu. Więc powiedzmy mamy taki efekt na końcu:
można chyba w sumie jeszcze dodać numery indeksów na końcu bo w sumie na to samo wyjdzie chociaż i tak próbowałem i nie wychodzi mi niestety

for(var i =0; i<newparts.length; i++){ var count = 0, count2 = 0; for(var j =0; j<newparts.length; j++){ if((newparts[i].length <= newparts[j].length) && (newparts[i] != newparts[j])){ for(var k = 0; k<newparts[i].length; k++){ // console.log(i+': '+newparts[i][k]) if(jQuery.inArray(newparts[i][k], newparts[j]) != -1){ //count+=1; console.log(i+': '+newparts[i][k]) } } // if(newparts[i].length == count){ // document.write(newparts[i].length+'='+count+'<br>'); // } } } }
Gdyby w inArray mógłbym dać tablicę wartosci zamiast bawić się z pętlami to może by łatwiej jakoś mi poszło.