Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ReactJS/jQuery] Div jako checbox - zapisywanie w ciasteczku
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
pr0woKator
Dzień dobry,

Szukam sprawnego rozwiązania które pozwoli mi na zrobienie z zwykłego diva checboxa i zapisania tego w tablicy wielowymiarowej.

Chciał bym potraktować tego diva jako checkboxa, i po zatwierdzeniu "formularza" lub skryptu, aby ten zapisał się w ciasteczku jako tablica.

Postaram się wytłumaczyć obrazowo:

Mam kilka list, które mają kolejno przypisane ID 1, 2, 3, 4,

W każdej liście jest 10 divów, które mają zawartość od 1 do 10

Chciał bym stworzyć z tego ciasteczko (wg wybranych divów/zaznaczonych div'ów jako checkboxy) w formie tablicy wielowymiarowej:

ID Listy: {zaznaczone numery}

Będę wdzięczny za pomoc smile.gif
Comandeer
Jeśli to ma być tylko do użytku przez JS, to nie polecam ciasteczek, tylko zapisać to do localStorage.

Natomiast checkboxy najlepiej zrobić na checkboxach i je odpowiednio ostylować. Odtworzenie checkboxa na divie jest nieprawdopodobnie trudne.
pr0woKator
Dzięki za komentarz,

Zmieniłem sposób działania.

Zrobiłem to na checkboxa - Display:none
I labelach do nich.

Cała akcja z ciasteczkami jest potrzebna jako "dodaj do koszyka" w koszyku pobiorę produkty na podstawie ciasteczek.
Zastanawiam się jednak czy lepiej użyć tablicy wielowymiarowej, czy też zwykłej tablicy z zawartością numerListy_wybranyNumer
I jeszcze kwestia przesłania ciasteczka w locie przez JS, nigdy tego nie robiłem i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, jest jakaś funkcja w jQuery która przesyła w dynamicznie formularz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.