Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][PHP][javascript][SocketyS]ockety w przeglądarce androidoweu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam, wykorzystuje na swoim forum sockety i działają one doskonale, natomiast jednak mam problem w urządzeniach z androidem (bądź też we wszystkich urządzeniach mobilnych - nie wiem - zawsze używam androida). Mianowicie problem jest tego typu że na komputerze sockety działają dobrze lecz kiedy używam telefonu to sovketów tak jakby nie było. Da się to w jakiś sposób obejść ?

@Edit 00:01

Proszę tutaj jest cały skrypt odpowiedzialny za sockety smile.gif z javascriptu nie jestem kozakiem dlatego też... Commander pomóż i podaruj dzieciom dłonie pomocne bo ja -> sciana.gif <- za przeproszeniem cheff.gif
Comandeer
Byłoby fajnie jakbyś zdebugował androida → https://developers.google.com/web/tools/chr...mote-debugging/
Johnas
pewnie byłoby fajnie, ale używam LG K10 dual sim z androidem 6.0 i wiesz? nie ma tam opcji F12 ;(( szukałem wielokrotnie. Commander, Ty w ogóle śpisz czy masz specjalną linię alarmową, która działa na zasadzie że jak ktoś wpisze Twoją nazwę użytkownika na forum to masz taki alarm:

a tak na poważnie to znalazłem coś takiego:

https://github.com/jollen/android-browser-websocket

Poważnie, android wymaga oddzielnego serwera dla socketów
by_ikar
Cytat(GodOfPeople @ 22.11.2016, 01:18:54 ) *
pewnie byłoby fajnie, ale używam LG K10 dual sim z androidem 6.0 i wiesz? nie ma tam opcji F12 ;(( szukałem wielokrotnie

Przeczytaj dokładnie co tam jest pod linkiem podesłanym przez @Comandeer nie ma tam kompletnie nic o f12! Cholera tam nawet obrazki są. Nie, android nie wymaga oddzielnego serwera dla websocketów, to co znalazłeś to jest webview (prosty silnik przeglądarki) dla starszych wersji androida w których nie ma zaimplementowanych websocketów (bodaj przed androidem 4.4). Ale ty masz androida 6, więc raczej ciebie to nie dotyczy. No i przedewszystkim to nie android otwiera ci stronę, tylko otwiera ją jakaś przeglądarka, więc lepiej napisz jaka to przeglądarka, zamiast rzucać jakimiś frazesami których sam w ogóle nie rozumiesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.