Dziękuję Kolegom, każdy komentarz to cenna uwaga, bo rzeczywiście kilka błędów było, ale jednak nie pomogło.
Cytat
Swoją drogą masz strasznie namieszane. Kolumna 'id' powinna być primary key i mieć AUTO_INCREMENT. Dopiero w kolejnej kolumnie przydzielasz dla tego wpisu lekarza.
Wtedy w pytaniu dajesz
WHERE `lekarz`='$idlekarza';
Ale wciąż nie wiem, skąd podchodzi $idlekarza, w jaki sposób je uzyskujesz.
idlekarza ma autoincrement i primary key i jest to dokładnie ID dla lekarza w mysqlu. Później dla odróżnienia wpisałem ID, w pliku delete.php - już to zmieniłem, wszędzie gdzie było id już jest idlekarza, czyli tak jak w bazie mysqla.
Nie jestem pewny jak uzyskać to $idlekarza , więc wyprowadź mnie prosze z błędu jeżeli źle rozumuję - przesyłam del w tym odnośniku "a href..." jako zmienną globalną, która ma taką samą wartość w PrzegladajLekarza.php i delete.php . Następnie sprawdzam, czy
$_GET['del'] jest aktywny, znaczy czy coś tam się znajduję, usuwam rekord o ID równym idlekarza. Pytanie dodatkowe - czy w delete.php muszę od nowa inicjować połączenie z bazą danych (mysqli_connect, etc.)? Czy może po drodze jest jakiś błąd.
Cytat
W swoim skrypcie masz <a href="delete.php?del=<?php echo $idlekarza; ?> ale ta zmienna nie została nigdzie wcześniej utworzona.
$id = (int) $_GET['del'];
Albo jeszcze lepiej
http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-param.phpKodowanie powinno być ustawione za pomocą
http://php.net/manual/en/mysqli.set-charset.phpRzeczywiście, nie robię tego klasami (mam na myśli mysqli = new mysqli('localhost', '', etc.), ale staram się podążać za jakimiś pomocami internetowymi i według nich mogę robić to tak jak robiłem.
Dodałem teraz
$del =$_GET['rezultat[idlekarza]'];
ale niestety nic z tego

Wydaje mi się, że mimo że wyskakuje mi ta linijka 13
$delete_row = mysqli_query('DELETE from pacjenci WHERE del[idlekarza]=\'' . (int)$_GET['del'] . '\'');
to jednak nie tutaj tkwi problem, tylko w przesyłaniu zmiennych / komunikacją. Może ktoś mógłby jeszcze sprawdzić czy dobrze komunikuję ze sobą pliki PrzegladajLekarzy.php i delete.php ?
Tutaj
dbconnect.php