Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapis pliku JSON za pomocą JavaScript BEZ użycia PHP
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
soliniak
Witam,

Potrzebuję dowiedzieć się jak zapisać / dopisać nową wartość do tablicy zapisanej w osobnym pliku z rozszerzeniem JSON.
Dużo szukałem w sieci ale nie jestem znaleźć niczego co mógłbym pojąć...

[edit]
Aha, najważniejsze żeby wszystko działało po stronie przeglądarki bez konieczności używania serwera / PHP

Dziękuję i pozdrawiam
kayman
nie zapiszesz pliku na serwerze bez skryptu serwerowego chyba że zrobisz w nim dziurę taką że wszyscy bedą mogli to zrobić
soliniak
Żaden serwer. Chce zeby wszystko lokalnie sie odbywqlo. Jeden folder dwa pliki. Index.htm i baza.json i chce sobie dynamicznie dodawac pola do tablicy i pozniej jak wlacze komputer zeby te pola byly zapisane. Moglbym robic to recznie ale po co? wink.gif
soliniak
O, to może być to wink.gif
Mam tylko pytanie, jak localstorage zareaguje gdy np. wszystko będzie na pednrive'a nagrane i odpalę stronę na innym komputerze?
Czy dane będą zachowane?
by_ikar
Cytat(soliniak @ 24.11.2016, 19:41:31 ) *
O, to może być to wink.gif
Mam tylko pytanie, jak localstorage zareaguje gdy np. wszystko będzie na pednrive'a nagrane i odpalę stronę na innym komputerze?
Czy dane będą zachowane?

Nie, to jest mechanizm przeglądarki, jak cookies. W chrome można by użyć tego: https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/A...LocalFileSystem
trueblue
Możesz przetestować jakąś przeglądarkę w wersji portable. Zarówno przeglądarkę jak i profil przechowywać na pendrive.
viking
A IndexedDb i np http://dexie.org/
soliniak
Znalazłem coś takiego jak p5.js w dokumentacji jest informacja o instrukcji saveJSON() problem tylko w tym że plik automatycznie zapisuje się do katalogu "pobrane" ->
saveJSON()
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.