Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Bootstrap vs style css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hiper0007
Witam. Utworzyłem stronkę na podtawie html i arkusza stylów css dołączonego w osobnym pliku. Ale pewnego dnia stwierdziłem ze warto używać i ulepszyć stronkę za pomocą bootstrap. Ściągnąłem umorzeniem pliki w folderze i dołączyłem do strony arkusz css Bootstrap. Co sie okazało stronka uległa zmianie elementy se poprzesuwaly i wyglada to nieciekawie. A dołączyłem tylko zawierany plik Bootstrap css. W czy może byc problem i jak ten problem uniknąć. Kolejność dołączenia najpierw Bootstrap.css a pozniej moje style.css
Boshi
w nadpisywaniu stylów
hiper0007
Mógłbyś mi to objaśnia troszkę więcej. Byłbym wdzięczny ...
viking
Skoro masz swoje style i nagle dołączasz cały plik bootstrapa, który dość dość intensywnie styluje co się tylko da (plus normalize.css) to dlaczego się dziwisz że się rozjechało? Uruchom konsolę i zobacz jakie style uzyskują poszczególne elementy.
hiper0007
Tak zgadzam sie masz racje wink.gif ale najpierw dołączam bootstrapa a dopiero pozniej swoje style. Skoro tamte style sa dołączane pozniej to ostatecznie one powinny byc widoczne na stronie wink.gif ale sprawdzę najpierw z konsola jakie style przyjmują poszczególne elementy wink.gif
viking
Kolejność dołączania plików może ale wcale nie musi mieć znaczenie (zwłaszcza przy wolniejszym łączu). Ważniejsza jest np dokładność wskazywania elementów. .klasa będzie miało mniejszą siłę niż #id .klasa.
Tomplus
Pytanie czy twoje style stylują wszystko? Czy tylko fragmenty kodu HTML?
hiper0007
Problem w tym ze właśnie większość od list OL i elementów LI to nawet inputow ich szerokość nawet. I tu chyba jest problem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.