Mam jakiś dziwny problem lub błąd, którego nie potrafię zlikwidować. Chodzi o to, że gdy podaję do adrestu strony parametry oznaczające dane działy np. "glowna", "szukaj", "artykul", czy po prostu przypadkowy ciąg znaków, wszystko działa tak jak trzeba, a gdy wpisze tylko te dwa słowa: "konsola" i "forum, występuje błąd.
Być może jeszcze z innymi występuje słowami taki błąd, ale nie będę wpisywać całego słownika by to sprawdzić.
Jak on wygląda:
gdy wpisuję działające parametry, mój adres url wygląda tak:
localhost/projekt/glowna
a gdy tylko użyję tych dwóch "zakazanych" słów, mój adres wygląda tak:
localhost/projekt/forum/?id1=forum
localhost/projekt/konsola/?id1=konsola
Podejrzewam, że to musi być błąd w .htaccess. Wygląda tak:
RewriteEngine on DirectoryIndex index.php RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1&id2=$2&id3=$3&id4=$4&id5=$5&id6=$6&id7=$7 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1&id2=$2&id3=$3&id4=$4&id5=$5&id6=$6 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1&id2=$2&id3=$3&id4=$4&id5=$5 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1&id2=$2&id3=$3&id4=$4 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1&id2=$2&id3=$3 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1&id2=$2 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?id1=$1 [L]
Nie robiłbym z tego jakiegoś problemu, gdyby nie to, że gdy wyskakuje mi ten złośliwy adres, skrypty nie potrafią dodać odpowiednio plików css i js, a przez to cała strona się rozjeżdża i wygląda to tragicznie, nie mówiąc, że wtedy nic na niej praktycznie nie działa.
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!
Pozdrawiam!