ziomski
18.01.2017, 14:08:25
Cześć wszystkim,
firma, w której pracuję planuje przenieść oprogramowanie desktopowe (napisane w Delphi) do weba. Program wykorzystuje również trochę Javy do komunikacji z urządzeniami zewnętrznymi.
Dostałem wolną rękę co do wyboru technologii, w której będę to pisał. Postanowiłem, że za front-end będzie odpowiadał AngularJS.
Pozostaje mi problem co do wyboru technologii back-endowej.
Proszę Was o pomoc w wyborze frameworku.
Dodam tylko, że programuję w PHP od 1,5 roku, lecz nie widzę przeszkody, aby w wolnym czasie uczyć się nowych technologii.
Pyton_000
18.01.2017, 14:15:15
Zależy od aplikacji. Może to być Symfony, Zend, Laravel. Albo coś z mikro typu Silex, Yii, Lumen... Zobacz dokumentacje i która będzie dla Ciebie wygodniejsza.
Puszy
18.01.2017, 15:54:56
Zastanów się jakich featureów potrzebujesz i na podstawie tego wybierz to co będzie spełniało Twoje wymagania choć z tego co mówisz każdy framework powinien być odpowiedni. REST to dla Ciebie chyba core w przypadku Angulara i połączeń do Javy, a akurat tę funkcjonalność obsłużysz w każdym frameworku. Ja osobiście siedzę w ZF2 ale polecam Symfony (duże comunity, wiele bundli, 99% problemów została już rozwiązana na StackOverflow). Możesz również zostać przy Java i korzystać z JSP i nadal wykorzystywać Angulara.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.