Mam dziwny problem z keszowaniem pod Linuksem. Zainstalowalem modul memcache zarowno na swoim komputerze z Windowsem jak i na serwerze produkcyjnym z Linuksem. Na obu testowalem keszowanie skryptem:
$memcache = new Memcache; $version = $memcache->getVersion(); $get_result = $memcache->get('key');
Na obu zdawalo sie dzialac, natomiast gdy chce zapisac swoja tablice w Kohanie za pomoca wrappera:
class Model_Cache extends Model { private $memcache; public function debug() { $memcache = new Memcache; $version = $memcache->getVersion(); $get_result = $memcache->get('key'); } public function __construct() { $this->memcache = new Memcache; } public function exists($name) { if(!$this->get($name)) { return false; } return $this->get($name); } public function get($name) { return $this->memcache->get($name); } public function save($name, $value) { $this->memcache->set($name, $value, false, 3600*2); } public function delete_all() { $this->memcache->flush(); } public function delete($name) { $this->memcache->delete($name); } }
to nie zapisuje mi mojej zmiennej.
Jakies pomysly skad ta wybiorczosc? Moze gdzies sie ustawia max wielkosc zmiennej? Pozdrawiam
PS Dodam ze modul Cache Kohany rowniez dzialal tylko na localu