<script type='text/javascript'> var _ord_uid = '123-123'; // uniue order id - please integrate var _ord_val = '123.20'; // order value - please integrate if (! window.pp_sids) { pp_sids = []; } ...reszta kodu... </script>
W dokumentacji Dotpay znalazłem, że za numer zamówienia odpowiada zmienna operation_number, a za kwotę - operation_amount, przekazywane za pomocą POST. Na niektórych forach natomiast znalazłem, że w takiej sytuacji można podstawić zmienne, używając kodu php wewnątrz java script:
<script type='text/javascript'> var _ord_uid = '<?php echo $_POST['operation_number']; ?>'; var _ord_val = '<?php echo $_POST['operation_amount']; ?>'; if (! window.pp_sids) { pp_sids = []; } ...reszta kodu... </script>
W ten sposób jednak nic mi się nie zapisuje w zmiennych _ord_uid oraz _ord_val. Czy taka metoda tutaj nie zadziała?
Do testów używam testowego konta dotpay. W polu Urlc podaję adres skryptu, który zwraca "OK" oraz zawiera powyższy kod javascript. Myślałem, że może coś robię źle z tym testowaniem, ale po przeklikaniu testowej płatności i zapisaniu zawartości tablicy $_POST do pliku txt, cała tablica się w nim zapisuje.