Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Usunie pozycji zacznaczonych checkbox`ami za jednym razem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
busyboy
Witam,

Napotkałem na pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mam listę produktów w koszyku (przy każdym z nich checkbox) i chciałbym usunąć zaznaczone produkty za jednym razem. Pojedyncze usuwanie działa mi poprawnie tylko niestety nie potrafię ogarnąć usuwanie wielu rekordów za jednym razem.

Bardzo proszę o jakieś wskazówki, przykłady.

Pozdrawiam
woxala123
http://www.phpeasystep.com/mysql/8.html
busyboy
Dziękuje za pomoc
viking
Ten kod powyżej do niczego się nie nadaje. Wykorzystuje przestarzałe rozszerzenie mysql, jest podatny na atak i produkuje bezsensowną ilość zapytań.

Masz prawidłowy: Jak skasować jednocześnie wiele pól w bazie danych za pomocą pola checkbox?
woxala123
Viking(znów gwiazdorzysz)- sam nie wiesz na jakim kodzie bazuje kolega a dajesz mu super przykład z pdo i okey w tym temacie. Tylko może kolega chciał nauczyć się pętli i sam sobie dopasować kod. Przecież o to chodzi w waszych poradach.
Pozdrawiam
viking
No to niech sobie dopasuje nie robiąc przy okazji dziur w kodzie. A przez podawanie takich staroci ciągle tu początkujący korzystają z mysql - w tym zdaje się Ty.
woxala123
Jak dobrze zaczniesz czytać ze zrozumieniem to ostatnie kody pisze w pdo

A koledze podałem ten przykład bo może pasuje mu pisanie w mysql. A Ty podałeś mu w pdo bo może pasuje mu pisanie w pdo.
busyboy
Mam jeszcze jeden problem, mam taki kod w wielkim uproszczeniu

1. $z_koszyk=mysql_query("select twrgid, ilosc,cena,koszyk from koszyk where uprawnienia='0' and id_user = '".$_SESSION['id_user']."'");
  2. while($u=mysql_fetch_array($z_koszyk))
  3. {
  4. echo '<form class="form-inline" role="form" action=?co=zawartosc_koszyka&kto=aktualizuj&gid='.$u['twrgid'].'&koszyk='.$u['koszyk'].' method=post>';
  5. echo '<input name="ilosc" size="2" value="'.$u['ilosc'].'" />';
  6. echo '<button class="btn btn-success btn-xs" type="submit" name="aktualizuj" value="aktualizuj"><span class="glyphicon glyphicon-refresh"></span></button><input name="checkbox[]" type="checkbox" id="checkbox[]" value="<? echo $u['twrgid']; ?>|<? echo $u['koszyk']; ?>">';
  7. echo '</form>';
  8. <input name="delete" type="submit" id="delete" class="btn btn-warning" value="Usuń zaznaczone">
  9. }

Za pomocą przycisku button odwołuje się do aktualizacji rekordu - która działa poprawnie. Jeżeli umieszczę przycisk do kasowania checkbox`ów w pętli to dowołuje się tylko do danego rekordu i pojawia się X przycisków do usuwania.

Jak umieszczę przycisk do usuwania za pętlą to oczywiście nie działa to jest za form`em.

Generalnie chodzi mi o to że po wykonaniu pętli był przycisk jeden który usunie mi zaznaczone checkbox`y.

Dziękuje za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.