Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Nie pobiera rekordów z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
imashjan82
  1. [sql]$query=('SELECT number_parcel FROM order WHERE login=admin');
  2. $result=mysql_query($query) or die('zapytanie :'.$query.' blad:'.mysql_error());;
  3. while($userOrder = mysql_fetch_assoc($query)) {
  4.  
  5. [/sql]

1.  
  2. <tr class="table">
  3. <td><? echo ''.$userOrder['number_parcel'].''?></td>
  4. <td></td>
  5. </tr>

A wyrzuca bład : zapytanie :SELECT number_parcel FROM order WHERE login=admin blad:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'order WHERE login=admin' at line 1

Łaczy się z bazą danych.
markonix
"admin" i `order` (order to zastrzeżona nazwa).

I kup sobie słownik.
imashjan82
jaki słownik?? nie działa "admin"
markonix
Ortograficzny.
imashjan82
zmieniłem nazwę z admin na inną . mam dwie tabele w jednej i drugiej mam pole login i chcę żeby pobrało z users użytkownika a z order zamówienia. teraz mam taki błąd : SELECT * FROM `order`,`users` WHERE login=...... blad:Column 'login' in where clause is ambiguous. co jest. rozumiem że kolumna login nie jest jednoznaczna. ale jak dlaczego??
viking
Występuje zapewne w obu tabelach. Musisz wskazać z której pobierasz na zasadzie a.b. Rozszerzenie mysql jest przestarzałe.
imashjan82
Czyli powinienem na mysqli? Na zasadzie a.b. Czyli dokładnie wskazać skąd pobieram czyli z tabeli users (bo użytkownik jest zalogowany) i pobrać jego dane z tabeli order przypisane pod ten sam login. A możesz jakiś nie wielki przykład podaćquestionmark.gif Bardzo bym prosił.
viking
W dokumentacji masz wielkie czerwone ostrzeżenie z informacją odpowiednią. Ja bym raczej polecał PDO

where users.login...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.