Nie wiem co ja mam tam kompletnie wpisać wiem, że jest dokumentacja PayU oraz rozmawiałem z ich pomocą techniczną i nadal nic nie jestem w stanie po prostu tego przeskoczyć nie wiem co mam tam uzupełnić. Oni mi coś mówili, że metodą POST mam im zwrócić wartość „OK” oraz ze zwróconej zmiennej session_id mam wyliczyć sig dodając również post_id ts oraz key1 konta, które zostało założone w serwisie.
Później zaś mam jakąś metodą Payment/get wysłać im tego sig'a oraz dopytać o dane zamówienia jego status. Chciałbym otrzymać gotowe rozwiązanie, gdyż moja cierpliwość do tego się już skończyła. A, więc chcę to wysłanie OK wraz z wyliczonym sigiem+ pobranie od nich statusu zamówienia, aby było ukazane jaki status ma zamówienie. Jeśli status równa się 99 (zakończone) skrypt może wykonać Update na mojej stronie osobie, która zakupi dany produkt.
Więc pobranie statusu dla zakończonego wraz z danymi jak id sesji czy koszt zamówienia.
Teraz pytanie czy jest ktokolwiek w stanie mi w tym pomóc? Chodzi mi o pomoc wysłania gotowego rozwiązania abym mógł sobie tylko gotowe dane wprowadzić.
Obecnie mam taki plik w raportach
<? include('include/baza.php'); $pos_id="**************"; $key1 = ""; $key2 = "**************"; function httpPost($url,$params) { $postData = ''; //create name value pairs seperated by & foreach($params as $k => $v) { $postData .= $k . '='.$v.'&'; } $ch = curl_init(); curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url); curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,true); curl_setopt($ch,CURLOPT_HEADER, false); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $postData); $output=curl_exec($ch); curl_close($ch); return $output; } "pos_id" => $pos_id, "ts" => $ts, "session_id" => $_POST['session_id'] ); //built url $zmienna=''; foreach ($tablica as $key => $value){ } // sig $sig = hash('sha256', $zmienna.$key2); "pos_id" => $pos_id, "key2" => $key2, "ts" => $ts, "sig" => $sig, "session_id" => $_POST['session_id'] ); /// pobranie danych które zwraca PayU $fail = array(2,3,7,888); // 2-anulowana, 3-odrzucona, 7-płatność odrzucona, 888-bledny status, prosimy o kontakt // Raport, że płatność w toku mysql_query("INSERT INTO `raport` (tresc) VALUES('W toku | sesja => ".$sesja." | numer_zamowienia => ".$numer."')") or die("Błąd rejestracji [server error]"); // Raport, że opłacono mysql_query("INSERT INTO `raport` (tresc) VALUES('Opłącono | sesja => ".$sesja." | numer_zamowienia => ".$numer."')") or die("Błąd rejestracji [server error]"); // Raport, że odrzucono mysql_query("INSERT INTO `raport` (tresc) VALUES('Odrzucono | sesja => ".$sesja." | numer_zamowienia => ".$numer."')") or die("Błąd rejestracji [server error]"); } ?>
A treść raportu z PayU ukazuje mi taki błąd : " code (OK): 200, Response (ERROR): "<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <response> <status>ERROR</status> <error> <nr>103</nr> <message>Kod błędu: 103</message> </error> </response>OK" "
Jak mam poprawnie wyliczyć ten numer sig? Bo bład 103 wzkasuje na jego złe przesłanie.