Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienna wedrujaca dalej....
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
seba22
Witam
Napotkałem na taki problem z formulaza jest pobierana zmienna pt. "tytuł"
Nacisniecie na przycisk wywoluje 2 plik w ktorym jest zawarta opcja print("$tytul")
Klikniecie na przycisk w tym pliku powoduje otwarcie kolejnego pliku w ktorym jest instrukcja zapisu tej zmiennej...

Oco chodzi do 3 pliku (pliku z zapisem zmienna nie dochodzi smile.gif i zapusuje pusty plik... jak zapis daje odrazu po formulazu to dziala pieknie a jak jest za opcja potwierdzenia... to nie działa...

Da sie to jakos naprawic ?
Czy pomyslec nad innym rozwiazaniem tego problemu... ?

----------------------------
Znalazłem inne rozwiazanie...

Formulaz wywoluje plik Potweierdzene.php ktory zapisuje dane z formulaza do pliku pt TYMCZASOWY.TXT klikniecie na potwerdzam w pliku potwierdzenie wywoluje otwarcie kolejengo pliku ktory odczytuje zawarosc pliku tymczasowy.txt i nadaje mu zmienna... nastepnei ta zmienna jest zapisywana do pliku wlasciwego smile.gif) Prosto i przyjemnie...
crash
W drugim pliku dodaj pole forumularza:
  1. <input type="hidden" name="tytul" value="<?= $tytul; ?>"/>
seba22
Probowalem myslec kolo tego smile.gif nawet napisałem tam zmienna ale nie dalem zaznaczenia ze chodzi o kod php smile.gif))) dzieki stary teraz to bedzie extra klasa smile.gif
Gość_vass
ad
Cytat
Formulaz wywoluje plik Potweierdzene.php ktory zapisuje dane z formulaza do pliku pt TYMCZASOWY.TXT klikniecie na potwerdzam w pliku potwierdzenie wywoluje otwarcie kolejengo pliku ktory odczytuje zawarosc pliku tymczasowy.txt i nadaje mu zmienna... nastepnei ta zmienna jest zapisywana do pliku wlasciwego ) Prosto i przyjemnie...
a jak zrobiłeś by na przykład wszystko co jest w pliku tymczasowym (tekst) w pierwszej lini było przypisannej zmiennej $x. Podaj prosze trochę kodu bo sama się w tym gubię.
thx
Gość_vass
albo jesze inaczej to co jest w pliku plik.txt w dowolnej linii pomiędzy znakami np. # ... # chciałabym przypisać do zmiennej $x ?
seba22
Nieznam sie na tym... dalem kolejny plik ktory po wywolaniu robi zmienna z calego pliku i potem przepisuje ja na nowo do kolejnego pliku...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.