Witam. Proszę was o pomoc. Otóż orzełkiem z przedmiotów informatycznych nie jestem, a chcę już do tej 4 klasy zdać i skończyć szkołę średnią do końca. Otrzymaliśmy zadanie, gdzie mamy stworzyć aplikację internetową Budżet domowy. Chodzi o to, że mają się tam znaleźć koszty rachunków(prąd, woda, jedzenie), statystyki domowników(ile kto wydaje pieniędzy) i statystyki ogólne, ile pieniędzy schodzi na to wszystko. W bazie w phpmyadmin wpisane w tabele wartości mają się po prostu wyświetlać w wybranych miejscach. Próbowałem oglądać poradniki w internecie, cokolwiek ale jak krew w piach. Skrypty na pewno nie są dla mnie i nie chce się tym zajmować. Ogarnąłem sobie to wszystko mniej więcej w html i cssie, bo to akurat dużym problemem nie jest. Jednak PHP i bazy danych to dla mnie zupełne science fiction. Prosiłbym o jakieś wskazówki lub gotowe skrypty, jeśli takie istnieją, bo szczerze mówiąc nawet nie wiem od czego zacząć w tej kwestii i w jakiej kolejności to robić. Tutaj podsyłam link z serwera z kodem w html i css. Z tego też kuleje, no ale grunt, że się staram:
http://37.8.214.76/~d14.meczynski.adam/rze...udzet%20domowy/