Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Curl i nagłówki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, pisze skrypt, który loguje się na pewną stronę, wszystko działa poza tym, ze czasami dostaję komunikat, że logowanie jest "podejrzane" i np. musze zmieniac hasło albo jakieś inne weryfikacje.
  1. curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, true);
  2. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  3. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0");
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $COOKIEFILE);
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, $COOKIEFILE);
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
  8. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
  9. curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 120);
  10. curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 120);

Pytanie brzmi - co mogę tu jeszcze przesyłac, żeby być bardziej wiarygodnym?

Odpalam ten skrypt na localu, także adres Ip jest taki sam.

Dzięki z góry!
bostaf
A spróbuj ręcznie zalogować się i wylogować na tym docelowym hoście. Taka sama reakcja? Jeśli tak to może mechanizm logowania u nich sprawdza, czy przelogowywanie nie występuje zbyt często.
Curlem się nie wylogowujesz, czyli może mimo tego że zdefiniowałeś cookiejar i cookiefile - sesja się nie zapamiętuje. Przesyłasz tym samym curlem login i hasło?
miras
Login i hasło przesyłam następnym curlem,
  1. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'https://accounts.google.com/ServiceLoginAuth');
  2. curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  3. curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post_string);
  4.  

A co do zapamiętywania sesji, to może przez to, że czyszczę plik:
  1. file_put_contents('cookies.txt', '');
po każdym zalogowaniu?

Ale z tego, co sprawdziłem to i tak nic w nim się nie zapisuje.
bostaf
To pokombinuj bez czyszczenia. I login i hasło tym samym curlem. I jeszcze gdzieś czytałem, żeby w cookiejar i/albo cookiefile podawać pełną ścieżkę.
miras
Ok, zapisywanie do cookies'ow juz dziala, trzeba bylo podac pelna sciezke, teraz pytanie - przy kazdym nastepnym logowaniu curl bedzie w jakis sposob "korzystał" z tych zapisanych ciasteczek w pliku ?

Podczas gdy sam normalnie manualnie się zaloguje to takie nagłówki są przesyłane, mógłbym coś stąd jeszcze dorzucić do mojego curla?
bostaf
Cytat(miras @ 7.06.2017, 18:32:24 ) *
Ok, zapisywanie do cookies'ow juz dziala, trzeba bylo podac pelna sciezke, teraz pytanie - przy kazdym nastepnym logowaniu curl bedzie w jakis sposob "korzystał" z tych zapisanych ciasteczek w pliku ?

Ciacho to ciacho. Tak długo jak żyje, tak długo apka je czytająca będzie je czytała.
Ale szczerze mówiąc ja nie wiem czy skoro już ciacho się zapamiętuje, to musisz za każdym razem wysyłać dane logowania. Kombinuj, nic złego się przecież nie stanie, co najwyżej YouTube zbanuje całe Twoje osiedle wink.gif

Cytat(miras @ 7.06.2017, 18:32:24 ) *

Podczas gdy sam normalnie manualnie się zaloguje to takie nagłówki są przesyłane, mógłbym coś stąd jeszcze dorzucić do mojego curla?

Oj no pokombinuj sam. Ale te nagłówki na górze to pomieszane Request i Response. Jeśli chcesz coś sensownego dodawać do curla, to tylko te Request.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.