Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Połączenie Klasy widoku i cache Nospor-a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
designez
Myślę że sprawa jest prosta ale obiekty nie są moją mocną stroną. Właśnie robię aplikacje na podstawie klasy widoku Nospor-a wszystko pięknie ale nie mogę sobie poradzić z cache.

Czytałem o wrzuceniu obiektu do serializera ale nie mogę tego przebrnąć. Testowałem kilka rozwiązań poniżej jedno z nich wiem że to to nie jest cache Nospor-a ale testowałem kilka
rozwiązań i to jest ostatnie.

1. <?php
  2. require 'JG_Cache.php';
  3. $cache = new JG_Cache('_cache'); //Make sure it exists and is writeable
  4.  
  5. $data = $cache->get('key');
  6.  
  7. if ($data === FALSE)
  8. {
  9. $data = 'This will be cached';
  10. $cache->set('key', $this->Plugin('Main_News'));
  11. }
  12.  
  13. //Do something with $data
  14.  
  15. ?>
  16.  

Ten poniższy kod zapisujący plik niestety nie działa. Zapisuje plik ale pusty

1. $file = serialize($this->Plugin('Main_News'));
  2. ...... reszta kodu zapisująca wynik ale jest on pusty "N"
  3.  

Pozdrawiam
nospor
Ja wyglada plugin Main_News? Jesli dokladnie jak w moich przykladach to on przeciez pewnie ma echo i nie zwraca tekstu.
Jesli chcesz jego wynik zapisac do cache, to on powinien miec
return 'tekst'

a nie
echo 'tekst'

To po pierwsze.
Po drugie nie powinienies wrzucac wyniku pluginu do cache, tylko w pluginie powinieniiec wkladac dane (newsy) do cache.
designez
Kolejny raz masz rację. nie pomyślałem aby zrobić to z poziomu pluginu jak news.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
nospor
Zasada jest banalnie prosta: widok nie odpowiada za logike. A ty chciales dodac obsluge cache w plikach widoku. Zasada dotyczy kazdego systemu, niewazne czy to twig, smarty czy moj prosciutki. Widok sluzy do wyswietlania podanych danych a nie do ich zarzadzania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.