Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][Symfony2]symfony 2.8 problem z metodą post
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
szypi1989
Witam. Otóż mam formularz i wysyłam metodą POST i nie mogę dostać danych. Próbuje tak jak jest w dokumentacji?
  1. $request_data=$request->request->get('marka', 'default value if bar does not exist');
  2. echo "dane: ".$request_data;

I nic mi nie wyświetla . Pomimo tego dobrych danych. Próbowałem na różne sposoby i nic.
viking
var_dump($request->request);
szypi1989
  1. object(Symfony\Component\HttpFoundation\ParameterBag)#9 (1) { ["parameters":protected]=> array(1) { ["form"]=> array(10) { ["model"]=> string(11) "sadfasdfsda" ["mark"]=> string(6) "sadfas" ["price"]=> string(7) "sadfsad" ["enginetype"]=> string(6) "diesel" ["enginea"]=> string(1) "2" ["engineb"]=> string(1) "4" ["yearfrom"]=> string(1) "0" ["yearto"]=> string(1) "0" ["save"]=> string(0) "" ["_token"]=> string(43) "oPTfhUwDQMErkJMBdyrKEDYPjxeKuZj-oZzr53rcfgY" } } }

No próbowałem takie coś . I wyświetla mi tak:
nie wiem jak dojść do tej tablicy?
viking
Jest mark nie marka.
szypi1989
no ja wiem. Bo źle napisałem wyżej . NO ale i tak nie wychodzi
nospor
Cytat
I nic mi nie wyświetla
Napisu:
"dane:"
tez ci nie wyswietla?
szypi1989
nic a nic..
w poprzednim symfony nie było tego problemu. Próbowałem z każdych pól. A w dokumentacji pisze aby tak robić.
viking
A form['mark']? Ewentualnie $request->request->get('form')['mark']. Już nie pamiętam jak to było w symfony.
http://api.symfony.com/2.3/Symfony/Compone...rameterBag.html
szypi1989
o kurde...faktycznie zapomniałem form. Dziękuje Ci bardzo :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.