Kalendarz Google posiada opcję ustawienia powtarzalności wydarzeń cyklicznych z limitem na brak limitu. Co oznacza, że wydarzenia będą powtarzane w nieskończoność. Pobierając wydarzenia w trybie pojedynczym singleEvents = TRUE, sama biblioteka Google wpada w nieskończoną pętlę. Jedyną, sensowną opcją, jest więc pobieranie instancji do wydarzeń cyklicznych i samodzielna obsługa powtarzalności. Tutaj jednak problemem jest choćby obsługa zmian w wydarzeniach, których jeszcze nie ma w mojej aplikacji (bo np. zaciągam tylko rok do przodu), ale użytkownik już sobie je zmienił wydarzenie za 2 lata, więc google wysłało powiadomienie o zmianie. Może nie tyle problemem jest fakt, że tego się nie da zrobić, ale prawdopodobieństwo, że coś pójdzie nie tak, przy asynchronicznej obsłudze nieskończonych wydarzeń i aktualizacji zmian z kalendarzem google jest moim zdaniem dość wysokie.
Pytanie: czy ktoś już robił obsługę, nawet w dowolnym języku, ciągłej synchronizacji z google calendarem z obsługą wydarzeń cyklicznych powtarzanych w nieskończoność? Nie do końca mam ochotę wyważać otwarte drzwi.
edited
Odpowiem sobie sam. Nie znalazłem tego w dokumentacji i po tygodniu poszukiwań dotarłem do pogłosek, że ponoć istnieje limit na 365 instancji, co sprowadza problem do dość łatwego i skończonego rozwiązania. Nie są one później odnawiane dalej, więc można traktować ich ustawienie końca 'never' jako limit = 365, o ile tego nie zmienią kiedyś.