Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework]Zend 1 upload plików zip
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
MartinN
Witajcie!

Mam problem odnośnie uploadu plików o rozszerzeniu zip na zendzie 1. Aplikację odpalam na localu na xampiee.

Chciałem, aby osoba mogła wgrać plik .zip, program by go rozpakował i umieścił w odpowiednim miejscu. W tym celu używam prostego kodu, który znalazłem na internecie:
  1. $zip = new ZipArchive;
  2. $zip->open('myfile.zip');
  3. $zip->extractTo('./');
  4. $zip->close();

jednak program nie otwiera pliku i nie przekazuje dalszych informacji. Przy debugowaniu zwraca mi puste pola:

1. object(ZipArchive)#93 (5) { ["status"]=> int(0) ["statusSys"]=> int(0) ["numFiles"]=> int(0) ["filename"]=> string(0) "" ["comment"]=> string(0) "" }

Czy tutaj problem tkwi w kodzie, czy brakuje mi biblioteki do obsługi plików zip?
viking
Open zwraca kod. Sprawdź jaki on był.
MartinN
To właśnie po wykonaniu skryptu open zwraca pustą tablicę wartości.
viking
Zdumpowałeś całą zmienną $zip. Masz sprawdzić co zwraca metoda open. W dokumentacji są przykłady skoro nie wiesz jak to zrobić.
MartinN
Przepraszam faktycznie, po zdumpowaniu Open() pokazuje mi wartość int(9).
MartinN
Dzięki wielkie, faktycznie był problem z dostaniem się do pliku, moje niedopatrzenie.

Mam już w sumie ostatni problem odnośnie
  1. [/php] tego, aby zapisywało tylko pliki o rozszerzeniu csv.
  2. Myślałem, że to rozwiąże sprawę, ale niestety teraz żaden się nie uploaduje.
  3.  
  4. [php]zip_file->extractTo($folder, array('*.csv'));
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.